Kobra Hamidi is 34 en woont nu al twee jaar en acht maanden in Molenbeek. Ze loopt bij Les Gazelles de Bruxelles, een loopgroep die kansengroepen samenbrengt en voor wie BRUZZ dit jaar de jaarlijkse eindejaarssolidariteitsactie Brussel Helpt opzet. BRUZZ laat je kennismaken met de sociale actievelingen.

“Ik heb een vrij drukke agenda. Ik ga vier keer per week naar de Franse les en twee keer per week naar de Nederlandse. Daarnaast zorg ik voor mijn drie kinderen. Ik ben samen met hen en mijn man beginnen te lopen bij Les Gazelles de Bruxelles. Maar zij hebben intussen afgehaakt. Ik blijf doorzetten.

Ik ben bij Les Gazelles terechtgekomen dankzij Bon, een organisatie die zich bezighoudt met inburgering en integratie. Toen ik in Iran woonde had ik geen rechten. Als je van Afghanistan bent, word je daar als tweederangsburger behandeld. En hier is dat totaal niet. We voelen ons welkom. Daarom grijpen mijn familie en ik alle kansen die wij hier hebben met beide handen. We doen erg ons best om te integreren in België maar ook in onze wijk. En meelopen met Les Gazelles hoort daar voor mij ook bij."

> Met Brussel Helpt steunt BRUZZ dit jaar de werking van Les Gazelles de Bruxelles. Wil jij ook helpen? Kijk dan snel op www.brusselhelpt.be.

Brussel Helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Brussel Helpt 2017

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni