Les Gazelles de Bruxelles is een loopgroep uit kansengroepen samenbrengt. Brussel Helpt steunt de groep dit jaar. Wim Poelmans is 31 jaar oud en projectcoördinator bij Gazelles.

“Ik ben begonnen als vrijwilliger bij de vzw Buurtsport, een project dat vooral bezig was met armoede in beweging. Daaruit kwam het idee van Les Gazelles de Bruxelles.

Het is een beetje een droom om Les Gazelles, de vzw, en Les Gazelles, de lopers te zien groeien. We zijn echt een hechte groep. Zelfs met de verschillende achtergronden die Les Gazelles hebben, kan iedereen gewoon zichzelf zijn hier. Ik ook. Iedereen doet moeite om elkaar beter te leren kennen. Dat is niet altijd evident door de taalbarrière. Soms moet je met handen en voeten iets uitleggen. Maar het is ook bemoedigend om te zien dat we elkaar steeds beter begrijpen. En dat je in plaats van je handen en voeten, nog slechts je handen nodig hebt om iets uit te leggen.

Soms vergeet ik dat ik aan het werken bij Les Gazelles. Vaak lijkt het alsof we gewoon op teambuilding zijn. Ik hoop dat Les Gazelles nog lang blijft bestaan. Ik blijf hier werken zolang ik nodig ben. Met zes hebben we Les Gazelles opgericht om uiteindelijk de fakkel te kunnen doorgeven. We willen natuurlijk dat de vzw in goede handen is. Maar we hopen natuurlijk dat we zelf nog zolang mogelijk bij onze Gazelles kunnen blijven.

> Met Brussel Helpt steunt BRUZZ dit jaar de werking van Les Gazelles de Bruxelles. Wil jij ook helpen? Kijk dan snel op www.brusselhelpt.be.

Brussel Helpt 2017

Brussel Helpt is de jaarlijkse solidariteitsactie van BRUZZ in samenwerking met de Gemeenschapscentra. Dit jaar steunen we de socio-sportieve organisatie Les Gazelles de Bruxelles.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport , Brussel Helpt 2017

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni