Spelers Atheba, Vanzeir en Van der Heyden poseren met het nieuwe shirt van Union.

Lotto is naast stadionsponsor van RSCA nu ook shirtsponsor van Union

© Belga
23/07/2021

De Nationale Loterij manifesteert zich nadrukkelijk in het Brusselse voetbal. Nadat Lotto eerder al Constant Vanden Stock had verdreven uit de stadionnaam van RSC Anderlecht, kroonde het loterijspel zich ook tot shirtsponsor en hoofdpartner van kersvers eersteklasser Union Saint-Gilloise.

Het logo van Lotto zal zowel op het shirt zelf als op de rechtermouw prijken. Union maakt zondag na 48 jaar zijn rentree op het hoogste niveau in België met een derby op bezoek bij stadsrivaal Anderlecht. De match wordt gespeeld in de Lotto Arena, de naam die twee seizoenen geleden gegeven werd aan het Constant Vanden Stockstadion.

Ook in het Joseph Mariënstadion zelf komt reclame voor de nieuwe hoofdpartner. "Dit akkoord laat ons toe te blijven evolueren en vooruitgang te boeken met de club", reageert Philippe Bormans, CEO van Union. "Het sociaal engagement van de Nationale Loterij is een belangrijke factor, die in lijn ligt met onze eigen clubfilosofie."

De Nationale Loterij wordt niet alleen betrokken bij de A-ploeg, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van het vrouwenteam en het maatschappelijk programma van de Union Foundation.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni