| Luka Elsner, de nieuwe trainer van Union.

Luka Elsner is nieuwe coach Union

KVDP
© BRUZZ
23/05/2018
Updated: 23/05/2018 17.03u

De 35-jarige Sloveen Luka Elsner is de nieuwe trainer van Union Saint-Gilloise. Dat maakte de voetbalclub vanmiddag bekend.

Na zijn jeugdopleiding bij OGC Nice, speelde Luka Elsner onder andere voor de Sloveense eersteklasser Domzale. Voor zijn thuisland mocht hij één keer aan de slag, in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Zweden.

Elsner begon zijn trainerscarrière op de relatief jonge leeftijd van 31, eerst bij Domzale, vervolgens bij Olimpija Ljubljana en vorig seizoen bij de Cypriotische eersteklasser Pafos. Begin deze maand moest Union op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Marc Grosjean aan de kant werd gezet.

Maandag liet voorzitter Baatzsch nog blijken dat bijna de hele kern zou worden vervangen, maar daar komt hij vandaag op terug. "In totaal zal de ploeg uit 25 spelers bestaan", zegt Baatzsch nu. "De nieuwe coach en technisch directeur zullen de ploeg samenstellen."

Op maandag werd ook bevestigd dat de Britse miljardair Tony Bloom Union heeft overgenomen. Bloom, die ook het Engelse Brighton & Hove Albion bezit, nam alvast sportief directeur Alex Hayes mee. De nieuwe eigenaar van Union wil de club terug naar de hoogste voetbalklasse loodsen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sport, Union Saint-Gilloise, Union

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni