| Sportarts Chris Goossens gaat zich inwerken in de medische staf van paars-wit.

Marc Coucke haalt Chris Goossens naar medische staf van Anderlecht

© Belga
09/04/2018

Sportarts Chris Goossens gaat met onmiddellijke ingang aan de slag bij RSC Anderlecht. Dat meldt de club maandag op zijn website.

Goossens lag sinds 2013 onder contract bij KV Oostende. Daar werkte hij samen met Marc Coucke, de nieuwe voorzitter van Anderlecht die al eerder de kustploeg inruilde voor de recordkampioen.

"Hij (Coucke, red) vroeg me toen om de professionalisering bij de kustploeg verder door te zetten. Die ambities zijn daar sneller dan verwacht ingelost", legt Goossens uit. "Eigenlijk voelt aan de slag gaan bij RSCA voor mij aan als thuiskomen. Het is een soort eerbetoon aan mijn vader, die mij vroeger als kind meenam naar het Astridpark. Ik was ook nog een tijd arts in het wielrennen en heb zo Frank Van Himst, de zoon van Paul, begeleid. Ik vond het geweldig om zo'n idool van vroeger dan te leren kennen."

De komende periode zal de 60-jarige Goossens zich inwerken in de medische staf van paars-wit. "Aanvankelijk ging ik het seizoen nog uitdoen bij Oostende, maar uiteindelijk ga ik hier nu toch al vroeger dan voorzien aan de slag", legt hij uit. "Nu kan ik me al inwerken en mijn expertise koppelen aan de expertise die hier al aanwezig is."

Goossens zal mee de lijnen uitzetten van het medisch beleid. "Ik wil vooral de focus leggen op inspanningsfysiologie en voeding, zodat de spelers zo gezond mogelijk zijn. Door hen de perfecte sportvoeding voor te schotelen en hun trainingstoestand telkens te analyseren, kunnen we de spelers zo goed mogelijk blessurevrij houden en in topconditie aan de coach afleveren."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RCSA, Chris Goossens

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni