Michy Batshuayi Rode Duivels

| Michy Batshuayi bij de Rode Duivels.

Matchwinnaar Batshuayi ziet nog werkpunten: 'Dit is niet het beste België'

© Belga
24/11/2022

Michy Batshuayi bezorgde de Rode Duivels met een beslissend doelpunt tegen Canada een goede start op het WK (1-0). De stand-in van de geblesseerde topschutter Romelu Lukaku keek ondanks zijn treffer ontevreden terug op de partij. "Het moet veel beter", klonk het duidelijk.

"We wisten dat het niet gemakkelijk zou worden tegen Canada. We moeten de wedstrijd nu analyseren en onze werkpunten aanduiden. Ik hoop dat we ons niveau in de volgende matchen kunnen opkrikken", vertelde de 29-jarige spits.

'Hadden meer kunnen scoren'

Batshuayi scoorde tegen de Canadezen zijn 27e doelpunt in 49 wedstrijden voor de nationale ploeg. "Ik ontving de bal zeer dicht bij het doel en besloot zonder nadenken in een keer richting het doel te trappen. Ik ben erg blij met mijn doelpunt", vertelde de spits. "We hadden meer kunnen scoren, want ze gaven ons bij momenten heel veel ruimte. Daar hebben we te weinig mee gedaan", klonk het nog.

Dat Canada zo dominant voor de dag zou komen, had Batshuayi niet verwacht. "Nochtans hadden we hen niet onderschat. Het is gewoon een erg moeilijk toernooi met veel sterke tegenstanders. Het belangrijkste is dan ook dat we winnen. Nu moeten we hard werken aan onze negatieve punten en de voeten op de grond houden. We zijn er nog niet."

Roberto Martinez

Bondscoach Roberto Martinez schudde zijn troepen tijdens de rust wakker, zo deelde Batshuayi nog mee. "Hij was niet blij. Hij schreeuwde en zei dat we de bal in de ploeg moesten houden en zelf het tempo van de wedstrijd moesten aangeven. Dit is nog niet het beste België, maar we gaan werken om dat zo snel mogelijk te worden."

"Onze slechtste wedstrijd ooit op een groot toernooi was het zeker niet, want we winnen hier wel", zei bondscoach Martinez na afloop. "Die zege komt niet per ongeluk tot stand. Wij weten wat we doen, we werken al zes jaar samen."

"Technisch gezien was het wel onze slechtste wedstrijd. Wij deden niet wat we moesten en Canada wel. We gaven hen aanvankelijk de wedstrijd die zij zelf wilden. Dat betekent echter niet dat het geen verdiende zege was. We vonden tijdens de wedstrijd een manier om deze zege wel te verdienen."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni