De Rode Duivels werden na hun succesvolle campagne in Mexico in 1986 enthousiast onthaald op de Brusselse Grote Markt

Maximaal 8.000 supporters toegelaten tijdens huldiging Rode Duivels

© Belga
13/07/2018
Updated: 14/07/2018 11.12u

Het WK van de Rode Duivels komt zondag officieel ten einde. Dan worden de Rode Duivels ontvangen het Koninklijk Paleis in Laken, waarna ze naar de Grote Markt worden gereden. Daar zullen ze maximaal 8.000 fans begroeten. Meer personen worden niet toegelaten op het plein.

Voetbalfans herinneren zich nog wel de vreugdetaferelen op een overvolle Grote Markt van 32 jaar geleden, toen de generatie van 1986 met een vierde plaats was teruggekeerd uit Mexico. Mits winst tegen Engeland kunnen de Rode Duivels het zelfs nog beter doen.

Ze worden zondag om 12.30 op het kasteel van Laken ontvangen door koning Filip. Omstreeks 14 uur stappen ze op een open bus, die hen naar de Grote Markt zal brengen. Daar zullen ze rond 15 uur op het balkon van het stadhuis verschijnen. Tegen 16.30 vertrekken ze, en een half uur later eindigen de activiteiten.

De politie van Brussel zet extra agenten in voor de huldiging van de Rode Duivels. Er zullen agenten langs de bus lopen om die te beveiligen. De politie raadt supporters die een plaatsje op de Grote Markt willen bemachtigen aan om op tijd te komen. Daarnaast vraagt de politie om geen grote tassen mee te brengen, of voorwerpen zoals glazen flessen. Er zal een toegangscontrole plaatsvinden.

Voetballiefhebbers kunnen de intocht van de Rode Duivels in ons land live volgen bij VTM en VRT. Dat melden beide televisiezenders vrijdag. VTM programmeert met 'Bedankt Duivels!' een speciale uitzending van VTM NIEUWS rond de feestelijkheden. Op VRT-zender Eén kan televisiekijkend en voetbalminnend Vlaanderen vanaf 12 uur terecht voor een uitgebreide uitzending van Villa Sporza.

Eerder was er sprake van maximum 9.000 toeschouwers op de Grote Markt, maar dat aantal werd nadien verlaagd.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Sport, Rode Duivels, WK2018

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni