Rode Duivels zondag gehuldigd op Grote Markt

© PhotoNews

De Rode Duivels worden zondag, daags na hun duel met Engeland om de derde plaats op het WK in Rusland, op 12.30 uur op het koninklijk paleis ontvangen. Na een rit in een open bus doorheen Brussel verschijnen ze rond 15.00 uur op het balkon van het stadhuis op de Grote Markt, waar zo'n 9.000 supporters hen kunnen toejuichen.

"Vanop het balkon van het Stadhuis zullen de Rode Duivels de supporters kunnen groeten en op die manier ook mee genieten van de geweldige sfeer die dit WK bij de supporters over heel het land teweeg heeft gebracht", zo klinkt het bij de Koninklijke Belgische Voetbalbond. "Ook al zijn spelers en staf teleurgesteld omdat ze de finale net niet gehaald hebben, toch zal deze huldiging een schitterende apotheose vormen van een al even schitterende Wereldbeker."

Tegen 16u30 is het vertrek van de Rode Duivels voorzien. Om 17u eindigen de activiteiten. De stad Brussel en de KBVB melden dat de toegang tot de Grote Markt gratis is, maar ze beklemtonen dat het verboden is om tassen mee te brengen. Er zullen grote schermen geplaatst worden in de omgeving van Grote Markt, meer bepaald aan de Beurs en het Centraal Station. Als die helemaal zou vollopen, kunnen gegadigden ook op deze plaatsen de huldiging volgen.

Historisch

De selectie van Roberto Martinez zorgde voor een historische prestatie in Rusland. Na het winnen van hun poule boekten de Rode Duivels een mirakelzege tegen Japan, waarin de Rode Duivels vanuit een schijnbaar verloren positie terugknokten. In de kwartfinales schakelden ze vervolgens toernooifavoriet Brazilië uit. Uiteindelijk bleek Frankrijk nipt te sterk in de halve finales.

Zaterdag wacht opnieuw Engeland in de kleine finale, nadat beide teams op de slotspeeldag van de groepsfase al eens tegenover mekaar stonden. België haalde het met 1-0 na een duel tussen twee veredelde B-elftallen.

Winnen de Rode Duivels ook de tweede confrontatie met de Three Lions, dan doen ze met de derde stek beter dan de generatie van 1986, die met een vierde plaats op zak terugkeerde van het WK in Mexico. Meteen daarna werden Jean-Marie Pfaff en co. op het balkon van het Brusselse stadhuis toegejuicht door een mensenzee. Vier jaar geleden bedankten de Rode Duivels na hun verloren kwartfinale tegen Argentinië vriendelijk voor een feestelijke ontvangst bij hun terugkeer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?