Er zal opnieuw publiek aanwezig zijn op de Heizel, net zoals hier in 2013.

| Er zal opnieuw publiek aanwezig zijn op de Heizel, net zoals hier in 2013.

Memorial verwacht 30.000 fans in Koning Boudewijnstadion

© Belga
27/08/2021

Vorig jaar moesten de atleten op de Memorial Van Damme nog zonder publiek presteren. Maar dit jaar lijkt de atletiekmeeting het grootste Brusselse evenement sinds de coronacrisis te gaan worden. "We verwachten zo'n 30.000 personen in het Koning Boudewijnstadion", blikte directeur Cédric Van Branteghem. Het Covid Safe Ticket is verplicht.

Er zal op vrijdag 3 september dan ook heel wat te zien zijn op de Memorial Van Damme. "Een olympisch jaar is altijd wat bijzonder voor ons", zegt Van Brantegem. De organisatie slaagde erin heel wat Belgische en internationale toppers naar Brussel te lokken. Maar liefst 35 medaillewinnaars staan aan de start, van wie 17 olympische kampioenen.

Topaffiche met olympische glans

Op een totaal van 130 atleten zijn er 17 Belgen van de partij. De zeven medaillewinnaars en de top acht-atleten van Tokio zullen aan het begin van de meeting gehuldigd worden. Op het einde van de Memorial zal de volledige olympische delegatie een ereronde maken op de (aftandse) atletiekpiste van het Koning Boudewijnstadion.

Behalve publiekslievelingen Kevin Borlée en Nafi Thiam (die in het hoogspringen start) zakken ook een resem internationale sterren af naar Brussel. Denk aan Kirani James (400m mannen), Karsten Warholm (400m horden mannen), Jakob Ingebritsen (1.500m mannen), Armand Duplantis (hoogspringen) en Elaine Thompson-Herah (200m vrouwen).

De prestaties in Tokio waren heel sterk. Fans willen die kampioenen aan het werk zien

Wilfried Meert

Wilfried Meert, voorzitter van de Memorial Van Damme.

De organisatoren zien dat de sterkste affiche in jaren heel wat liefhebbers naar de Heizel verleiden. "We zijn echt content terug publiek te hebben", vertelde een opgeluchte Van Branteghem. "Het wordt een echt sportfeest en de verkoop van de tickets verloopt goed. Enkel de bovenste ring van het stadion gaat dicht. We verwachten 30.000 fans. De tickets zijn bijna allemaal de deur uit."

Covid Safe Ticket

Om in het stadion te kunnen, moeten de toeschouwers het Covid Safe Ticket voorleggen. Eenmaal in het stadion hoeven de supporters geen masker te dragen en niet in hun bubbel blijven. "Daar komt heel wat organisatie bij kijken, maar we zijn klaar om alles correct te doen verlopen. In het stadion hopen we dat de mensen voldoende aandacht geven aan de maatregelen."

De editie van 2021 profiteert ook van de Olympische Spelen. "Een olympisch jaar is heel speciaal voor ons. De prestaties op de Spelen waren ook ontzetten sterk en dat zien we aan de verkoopcijfers. De mensen willen de kampioenen van Tokio aan het werk zien", verklaarde Wilfried Meert, de voorzitter van de meeting.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni