Memorial wijkt voor discuswerpen uit naar Ter Kamerenbos

© Belga Image
| Discuswerpster tijdens de Memorial van Damme in het Koning Boudewijnstadion in 2018.

De Memorial Van Damme zet ook dit jaar de traditie verder om één atletiekdiscipline uit het Koning Boudewijnstadion te halen. Ditmaal wordt het discuswerpen op woensdag 1 september georganiseerd in het Ter Kamerenbos. De Brusselse ketjes kunnen er meteen na de eerste schooldag ondergedompeld worden in de discipline.

Eerder werd het kogelstoten al georganiseerd op de Grote Markt of het Muntplein. "Het werkt uitnodigend en voor de jeugd zelfs inspirerend om topatletiek zo dicht bij de mensen brengen", legt meetingdirecteur Cédric Van Branteghem in een reactie uit. "De andere omgeving dan het klassieke stadion valt ook bij de atleten zelf in de smaak."

Op de eerste dag van het nieuwe schooljaar zakken discuswerper Philip Milanov en co dus af naar het Ter Kamerenbos. "Zo'n spectaculaire discipline elders organiseren is niet evident, maar daar hebben we de ruimte die nodig is. Het terrein naast de vijver is vlak en groot genoeg om er een schitterende topcompetitie te kunnen organiseren", aldus Van Branteghem.

Initiatie voor ketjes

De discuswerpers, die hun projectiel makkelijk 60 meter ver gooien, komen in actie op de vijveroever tegenover Chalet Robinson. In de vrije namiddag van de eerste schooldag wordt in het Ter Kamerenbos ook een initiatie voorzien voor de allerjongsten. In het voorprogramma komt de Belgische jeugd aan bod. De toegang is gratis.

De Urban Memorial Van Damme belooft een krachtmeting te worden tussen wereldkampioen en nummer één van de wereld Daniel Stahl uit Zweden en de Jamaïcaanse vicewereldkampioen Fedrick Dacres. Beiden gaan voor een derde Brusselse triomf. Ook Belgiës beste discuswerper Milanov staat op de deelnemerslijst.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?