Molenbeeks karatetalent verovert EK-brons in Denemarken

© Karatébond FFKAMA
| Youness Oualad zit nu al met zijn hoofd bij de Olympische Spelen van 2024 in Parijs.

Het krioelt in Sint-Jans-Molenbeek van de toptalenten in de gevechtsport. Afgelopen weekend nog veroverde karateka Youness Oualad de bronzen medaille op het Europees kampioenschap voor junioren in Denemarken. De amper 17-jarige Molenbekenaar droomt nu al luidop van olympisch eremetaal.

Oualad ervoer afgelopen zomer de voorlopig grootste ontgoocheling uit zijn prille sportcarrière. De Molenbekenaar liep op een haar na de kwalificatie voor de Olympische Jeugdspelen mis. Sindsdien traint Oualad als een bezetene, om zijn revanche te nemen op de Europese en Belgische kampioenschappen.

"Hij traint dagelijks twee tot vier uur. Met resultaat, want het is niet evident om een medaille te pakken. De concurrentie is echt sterk", zegt zijn vader Abdel. "Brons zou hem tevreden moeten maken, maar toch is hij teleurgesteld. Youness kwam voor de gouden medaille, dat was zijn enige doel."

Veel progressiemarge

De jonge Molenbekenaar hoeft allesbehalve te wanhopen, want er zit nog veel rek op het karatetalent. Youness Oualad begon naar het voorbeeld van zijn grootvader pas op negenjarige leeftijd aan de vechtsport, en dat is vrij laat. Sindsdien groeide hij uit tot de Belgische medaillehoop in het karate. 

Komend weekend gaat Oualad voor zijn zesde opeenvolgende Belgische titel. Vanaf volgend jaar komt hij uit in de beloftencategorie voor karateka onder 21 jaar. "Maar zelf kijkt hij al verder in de toekomst. Het doel voor Youness zijn de Olympische Spelen van 2024 in Parijs."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?