| Molenbeek kreeg Nederlandse steun voor de opening van het Cruyff Court

Nederlandse buitenlandminister bij opening Cruyff Court in Molenbeek

© Belga
21/03/2018

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok houdt donderdagmiddag een toespraak bij de officiële opening van het Cruyff Court in Molenbeek, precies twee jaar na de aanslagen in Brussel. Het trapveld met kunstgras moet jongeren iets positiefs bieden. Blok zal zijn medeleven betonen met de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016, waarbij ook drie Nederlanders omkwamen.

Verder zal Blok het belang van samenwerking bij het bestrijden van terrorisme onderstrepen.

Het initiatief voor het trapveld komt van de Nederlandse Brusselaar Unico van Kooten en Amsterdammer Ahmed Larouz. Zij wilden iets doen voor Molenbeek na de aanslagen en het overlijden van Johan Cruyff twee dagen later.

Het veldje in het Muzenpark in Molenbeek is het tweede in België. Respect, persoonlijke ontwikkeling en verantwoordelijkheidszin zijn de kernwoorden bij de 240 Cruyff Courts wereldwijd.

In Molenbeek is woensdag een plein vernoemd naar Loubna Lafquiri, Molenbeeks slachtoffer van de aanslagen. Blok prijst de vele initiatieven die ,"het cement van de samenleving'' in Molenbeek versterken.

Elders in Brussel wordt ook aandacht besteed aan de aanslagen in de metro en op het vliegveld in Zaventem, waarbij in totaal 32 mensen omkwamen.

In metrostation Maalbeek zijn de namen van zestien slachtoffers te zien op de digitale reclameborden. Om 09.11 uur wordt daar een minuut stilte in acht genomen. Onder andere premier Charles Michel legt bloemen neer.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Sport , Samenleving , Voetbal , Johan Cruyff

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni