New Rock bouwt klimmuur onder Herrmann-Debrouxviaduct

© BRUZZ
05/04/2021

Een klimmuur is in de maak onder het Herrmann-Debrouxviaduct in Oudergem. De muur zal vanaf deze week opengesteld worden voor het publiek.

Onder het Herrmann-Debrouxviaduct wordt er hard getimmerd dezer dagen om deze week nog de splinternieuwe klimmuur open te stellen voor de 3.000 leden van New Rock, een klimzaal in Oudergem die al zes maanden noodgedwongen de deuren dichthoudt.

De juiste toestemmingen bemachtigen om de muur onder het Viaduct in Oudergem te mogen plaatsen bleek geen evidentie, vertelt initiatiefnemer Kevin Lévêque van klimzaal New Rock aan onze collega's van BX1. "We moesten eerst via de gemeente, dan kwam het Gewest, en uiteindelijk moest Brussel Mobiliteit ook groen licht geven, want die zijn eigenaar van het viaduct."

"Maar we zijn ontzettend tevreden dat het ons gelukt is," gaat Kevin verder. Het wordt wel knokken voor de leden van New Rock om een tijdsslot onder de brug te reserveren. "Door het coronavirus mogen we slechts twaalf personen per anderhalf uur toelaten, oftewel zo'n negentig personen per dag."

Kevin Lévêque en zijn team hebben een toelating voor drie maanden, maar ze hopen op termijn de structuur definitief daar te mogen laten staan.

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni