Nieuw skatepark opent in Woluwe

© PhotoNews
| Good Wood BXL S'ketpark in Ter Kamerenbos

De gemeente Sint-Pieters-Woluwe en de VGC plaatsen deze zomer een tijdelijk skatepark in het Woluwepark. Er komen ook modules van allerlei aard, workshops en initiaties voor beginners.

De Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC) lanceert dit jaar het project "Playcation", dat tijdens de zomer onderzoekt op welke manier de Brusselse jeugd aangezet kan worden tot meer vrij spel in de buitenlucht.

In dat kader stelt de VGC skatemodules ter beschikking van de gemeente Sint-Pieters-Woluwe, gedurende de twee zomermaanden. De modules worden geïnstalleerd in het Park van Woluwe, aan de achterkant van Woluwe Sports Park.

"Ik vecht al heel lang voor de bouw van een skatepark in onze gemeente," reageert Antoine Bertrand, schepen van Jeugdzaken in Sint-Pieters-Woluwe. "Een extra steun voor de jeugd, die meer dan ooit een plaats verdient waar zij zich kan ontwikkelen, elkaar kan ontmoeten en tijd kan doorbrengen kan alleen maar toegejuicht worden.”

Het tijdelijke skatepark wordt feestelijk geopend in de week van 11 juli en blijft de hele zomer open. Verschillende workshops zullen er plaatsvinden doorheen de zomermaanden, net als gratis workshops en initiatielessen. Alle informatie daarover is te vinden op de website van de gemeente.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?