Ongeveer 110.000 bezoekers keken op groot scherm naar de Rode Duivels

© Kevin Van den Panhuyzen
| Supporters tijdens een wedstrijd in het gemeentelijk stadion in Elsene (archiefbeeld).

Het was een hete zomer voor voetbalfans, de Rode Duivels belandden na een reeks spannende wedstrijden op de derde plaats van het Wereldkampioenschap. Niet alleen op tv werd het evenement goed bekeken. Ook heel wat mensen trokken de straat op voor één van de grote schermen.

Het gloednieuwe Spiegelplein in Jette lokte de meeste bezoeker, zo bericht La Capitale, die de cijfers van de verschillende gemeentes verzamelde. Daar kwamen 44.500 mensen naar de wedstrijd kijken in de openlucht. Op de tweede plaats volgt het scherm in het gemeentelijk stadion van Elsene, met 25.000 kijklustigen, daarna volgt het Payfaplein in Watermaal-Bosvoorde met tussen de 13.000 en 15.000 bezoekers.

Op het Pinoyplein in Oudergem kwamen ongeveer 11.000 mensen kijken, en het Schaarbeekse Crossingstadion lokte in totaal rond de 10.000 personen. Op het Edmond Machtensstadion in Molenbeek kwamen 3.600 supporters af.

In Sint-Joost-ten-Node kwamen 3.000 mensen kijken.Evere begon pas met uitzenden vanaf de wedstrijd Brazilië-België, maar trok toch nog 1.500 supporters. Ook op het Dumonplein in Sint-Pieters-Woluwe was een groot scherm ingericht, maar de gemeente kan voorlopig nog geen officiële cijfers meedelen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?