Percy Tau op weg naar Club Brugge

© Union Saint-Gilloise
| Percy Tau, de Zuid-Afrikaanse chouchou van het Dudenpark.

Een verhoopte terugkeer van Percy Tau naar het Dudenpark lijkt volledig van de baan. De smaakmaker van Union afgelopen seizoen geniet de interesse van meerdere clubs. Club Brugge ligt in polepositie om de Zuid-Afrikaanse publiekslieveling binnen te halen.

Dat schrijven de kranten Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws vrijdag.

Tau speelde vorig jaar de pannen van het dak in het Joseph Mariënstadion. De 25-jarige dribbelkont was een streling voor het voetbaloog, scoorde terloops dertien keer en deelde ook dertien assists uit. De Zuid-Afrikaanse chouchou van het Dudenpark werd terecht verkozen tot beste speler in 1B en trok de aandacht van een aantal grotere clubs.

Club Brugge onderhandelt met Brighton & Hove Albion, waar Percy Tau onder contract ligt. Omdat de Zuid-Afrikaanse international geen werkvergunning krijgt in Engeland, dringt een tweede uitleenbeurt aan een Europese club zich op. Ondanks de felle concurrentie, zou blauw-zwart in polepositie liggen om de exploot binnen te rijven.

In eigen land geldt Tau als een echte cultheld die de godenstatus benadert. Zuid-Afrikaanse voetbalfanatici speuren het internet af op zoek naar persartikels in allerlei talen, berichten op sociale media en posts in obscure voetbalforums over de chouchou van het Dudenpark. "Where's Percy?", vragen zij zich af. Straks dus in het Jan Breydelstadion. Wellicht.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?