Philips stopt als CEO bij Union: 'Tijd om de fakkel door te geven'

© PhotoNews
| Jean-Marie Philips was voor hij aan de slag ging bij Union ook een tijdje actief als juridisch adviseur bij Sporting Lokeren.

Voetbalclub Union maakt niet alleen werk van een nieuw stadion. Het gaat ook actief op zoek naar een vervanger voor Jean-Marie Philips als CEO. Die gaat met pensioen, maar houdt zich wel nog beschikbaar als raadgever. “Op mijn 74 is het tijd om de fakkel door te geven”, zegt Philips aan BRUZZ.

Union kondigde vorige week op zijn website aan dat oud-voorzitter Jürgen Baatzsch zich voortaan schikt in een rol als erevoorzitter. “Het was een hele eer om Union en zijn fans te mogen dienen”, zei hij toen over zijn tijd in het Dudenpark.

“Nu is het moment daar om mijn verantwoordelijkheden door te geven en mij te focussen op mijn commerciële activiteiten. Ik blijf wel de eerste supporter van Union en zal de club altijd steunen”, voegde hij daar nog aan toe.

‘Weet niet wie mij zal opvolgen’

Met een klein zinnetje onderaan het persbericht, deelde het bestuur van de club ook mee dat het op zoek gaat naar een nieuwe CEO. Die functie was sinds 2012 in handen van Jean-Marie Phlips, maar daar komt nu een einde aan.

“Ik was nooit statutair aangeduid, maar had inderdaad wel lange tijd de touwtjes in handen. Op mijn 74 is het tijd om de fakkel door te geven. Ik blijf wel actief binnen de club. Zo zal ik Union van juridisch advies voorzien wanneer dat nodig is (Philips behaalde in 1984 een diploma als licentiaat in de Rechten aan de ULB, red.)”, zegt hij aan BRUZZ.

Over een mogelijke opvolger communiceert Union voorlopig niet. Ook Philips zelf weet niet welke namen er circuleren. “Het is aan de nieuwe investeerders om een CEO aan te stellen. In dat overleg ga ik mij niet mengen, ook al omdat ik nu twee weken vakantie neem (lacht).”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?