Phoenix Brussels staat weer stap dichter bij verlengd verblijf in eerste klasse

© Belga
10/04/2020

Basketclub Phoenix Brussels lijkt komend seizoen dan toch in de EuroMillions Basket League te zullen aantreden. De club heeft daarvoor een stevig dossier in handen, maar moet wel nog wachten op definitieve goedkeuring van de Belgische liga, zo maakte de club vrijdag bekend.

"Het is bevestigd: nadat we eerst van rood licht naar oranje zijn gegaan, staat het licht nu op groen om ons avontuur in de eerste klasse voort te zetten", zo klinkt het in een clubmededeling. Eind januari viel nochtans te horen dat de club zich zou terugtrekken uit de hoogste divisie en uit eigen beweging wilde degraderen naar de Top Division One, wegens financiële problemen.

Klaarblijkelijk heeft de club nu toch, ondanks de moeilijke tijden, de nodige fondsen gevonden. Daarnaast ontvangt de club ook steunmaatregelen van de stad Brussel. "Onze belangrijkste sponsors en de plaatselijke overheid hebben hun steun bevestigd, waardoor het budget voor komend seizoen in evenwicht is. Aan de andere kant hebben we zelf gesnoeid in ons spelerscollectief. Het wordt dus zeker een overgangsjaar."

Brussels maakte eerder al het vertrek van Aleksander Lichodzijewski (Kortrijk) en het duo Jonas Foerts/Domien Loubry (Mechelen) bekend. Ook de Amerikaanse spelers van vorig seizoen vertrokken naar andere oorden, waardoor er in totaal slechts twee spelers overblijven: William Robeyns en Niels Foerts. Zij krijgen versterking van Louis Hazard (Ieper) en de Amerikaan BJ Raymond, die overkomt uit Finland.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Neder-Over-Heembeek, Sport, Sporting Flagey, phoenix brussels

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni