Pierre Kompany: 'Terugkeer naar RSCA is keuze van het hart'

© PhotoNews
| Pierre Kompany (ProGanshoren), de nieuwe burgemeester van Ganshoren

Pierre Kompany, de burgemeester van Ganshoren, is in de wolken over de terugkeer van zijn zoon Vincent naar RSC Anderlecht. "Kan het mooier: de verloren zoon die na al die jaren terugkeert naar de ploeg en de stad van zijn hart?"

"Ik heb altijd geweten dat Vincent zijn rol als ambassadeur van het Belgische voetbal nog meer zou opnemen", aldus de 71-jarige Kompany in Het Nieuwsblad. De burgemeester van Ganshoren is maar wat trots op de Brusselse uitdaging van zijn zoon, ook al had die evengoed kunnen kiezen voor het grote geld van de sjeiks. "Een telefoontje naar de prins van Abu Dhabi, die hij goed kent, en hij was daar coach."

Vincent Kompany noemt de terugkeer als speler-trainer naar Anderlecht zijn meest gepassioneerde en rationele keuze ooit. "Elke keuze die Vincent maakt is weldoordacht”, zegt vader Pierre. "De verloren zoon, die leerde voetballen op de Brusselse pleintjes en nu door de grote poort terugkeert. De Brusselse ket die op zijn 33e de keuze van zijn hart volgt. Magnifique, vind ik het."

Anderlecht zal trouwens geen eindhalte zijn, zegt vader Kompany. "Hij zou, net als ik, vlot burgemeester kunnen worden van een Brusselse gemeente. Al denk ik dat hij buiten de politiek meer kan betekenen. Ik zie hem ooit nog in de hoogste voetbalinstanties belanden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?