Regenweer leidt tot eerste afgelasting: tennistoernooi Ukkel verdaagd

RV
© BRUZZ
03/08/2023

De organisatoren van het tennistoernooi in de Ukkelse club Le Roseau hebben donderdagochtend beslist hun evenement uit te stellen. Door het aanhoudende regenweer raakte het speelschema helemaal in de war.

“Door de catastrofale weersomstandigheden waar we sinds het begin van ons evenement mee te maken hebben en de pessimistische voorspellingen die voor de komende dagen zijn aangekondigd, is het voor ons onmogelijk geworden om ons toernooi binnen redelijke deadlines en omstandigheden te houden”, kondigt het team van scheidsrechters aan op de Facebookpagina van de tennisclub.

Dit is de twintigste editie van het toernooi, waar spelers in verschillende categorieën, jongeren en volwassenen en van alle niveaus het tegen elkaar opnemen. De competitie is in alle categorieën vanaf vandaag geannuleerd.

“De deelnemers en supporters zijn uitermate teleurgesteld", zegt Arno Boebaret, een van de scheidsrechters. "Ons terreinen zijn niet overdekt en dat maakt het onmogelijk om te tennissen als het weer zo tegenzit. Voor het eerst in twintig jaar moeten we vroegtijdig stoppen."

Volgens Boebaret heeft de organisatie er de afgelopen dagen alles aan gedaan om zoveel mogelijk wedstrijden te laten doorgaan. "Maar op den duur werd de achterstand op het schema zo groot, dat we niet anders konden dan er een punt achter te zetten."

Of er na 6 augustus, wanneer het weer zou verbeteren, nog wedstrijden zullen plaatsvinden, is nog niet beslist.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Ukkel, Sport, tennis, tennisclub le Roseau, toernooi, afgelast, slecht weer

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni