Rode Duivels met vertrouwen naar het WK na vlotte zege tegen Costa Rica

© PhotoNews
| Michy Batshuayi na de vriendschappelijke wedstrijd tegen Costa Rica als voorbereiding op het WK in Rusland.

De Rode Duivels hebben maandagavond in een sfeervol Koning Boudewijnstadion in Brussel hun uitwuifwedstrijd voor het vertrek naar het WK in Rusland gewonnen. Met sprankelend voetbal legden de Belgen Costa Rica met 4-1 over de knie.

Voor de pauze hadden de Rode Duivels al twee keer gescoord, de openingstreffer van de Costa Ricaan Bryan Ruiz was niet meer dan een kanttekening te noemen. België monopoliseerde het leer en onder impuls van een alweer wervelende Eden Hazard werden de bezoekers met de rug tegen het eigen doel gedrukt.

In sneltempo ging het van 0-1 naar 4-1, met denk aan doelpunten van publiekslieveling Dries Mertens, topschutter Romelu Lukaku (2x) en invaller Michy Batshuayi. Tussendoor had ook recordinternational Jan Vertonghen met het hoofd gescoord, maar het doelpunt werd onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

Eden Hazard

Enige minpunt in een voor het overige vrijwel perfecte wedstrijd, was het uitvallen van uitblinker Eden Hazard zo'n twintig minuten voor affluiten. De aanvoerder trekkebeende en trok samen met de bondsdokter meteen naar de kleedkamer. "Eden is oké", suste bondscoach Roberto Martinez na de wedstrijd. "Hij kreeg gewoon een trap op zijn been, niet meer dan dat."

Martinez was verder tevreden met de knappe prestatie in de uitwuifwedstrijd. "We zijn honderd procent klaar voor die eerste wedstrijd", zei de bondscoach. "Mijn grootste voldoening haal ik echter uit onze reactie na dat doelpunt: we legden een hoger tempo op, ik zag de spelers verantwoordelijkheid nemen, de intensiteit verhoogde en vanaf dat moment zag ik een team dat geen twijfels meer had."

 

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws. Met onder meer wedstrijdverslagen van voetbal, basketbal en hockey, maar ook portretten van Brusselse sporters.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Nieuws uit Brussel in je mailbox?