Rode Duivels spelen op 5 september opnieuw voor publiek in Koning Boudewijnstadion

© PhotoNews
| De laatste wedstrijd van de Rode Duivels voor de trouwe thuisaanhang zonder bubbelbeperkingen dateert al van 19 november 2019, toen de Duivels een klinkende 6-1 overwinning tegen Cyprus behaalden.

De Belgische voetbalbond (KBVB) wil op zondag 5 september de fans van de Rode Duivels opnieuw in grote getale verwelkomen in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. Wie een COVID Safe Ticket kan voorleggen, kan in ruil voor 25 euro de Rode Duivels naar de overwinning schreeuwen tijdens de WK-kwalificatiematch tegen Tsjechië.

De laatste wedstrijd van de Rode Duivels voor de trouwe thuisaanhang zonder bubbelbeperkingen dateert al van 19 november 2019, toen de Duivels een klinkende 6-1 overwinning tegen Cyprus behaalden. Bijna twee jaar later mag de voetbalbond opnieuw de deuren van het Koning Boudewijnstadion helemaal openzwaaien.

Geen beperkingen meer

Naast een wedstrijdticket moet iedereen ouder dan 12 jaar ook een COVID Safe Ticket kunnen voorleggen. Beperkende maatregelen zoals een maximumgrootte van vriendengroepen of families die samen komen supporteren zijn er niet meer.

"Tijdens de pandemie mochten we bij de wedstrijd tegen Ivoorkust in oktober 2020 wel nog 7.000 fans verwelkomen in het stadion, maar de fanbeleving was door de opgelegde maatregelen toch niet dezelfde," zegt Tijs Cools, Fan Relationship Coördinator bij de KBVB.

"Nu zijn er zeker 35.000 tickets beschikbaar voor onze trouwe thuisaanhang, die opnieuw zoals vroeger op en rond het veld heel wat zal kunnen beleven en voor, tijdens en na de wedstrijd ook gewoon weer toegang krijgt tot de drank- en eetstandjes bij het stadion," aldus Cools nog.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?