Romelu Lukaku op persconferentie voor de wedstrijd tegen Brazilië op het WK2018 in Rusland

| Romelu Lukaku op persconferentie voor de wedstrijd tegen Brazilië op het WK2018 in Rusland.

Romelu Lukaku klaar voor referentiematch tegen Brazilië

© Belga
06/07/2018

Met Brazilië in de kwartfinale volgt voor de Rode Duivels vrijdagavond in Kazan de grote test op dit WK. Het vertrouwen in de spelersgroep is groot, de ploeg lijkt er klaar voor. "De belangrijkste wedstrijd is het misschien niet, want als we winnen is de eerstvolgende wedstrijd belangrijker. Maar het is zeker een referentiematch," vertelde Romelu Lukaku donderdag in de Kazan Arena.

De Duivels hebben een afspraak met de geschiedenis, bij winst wordt er voor de tweede keer in de geschiedenis van het Belgische voetbal een halve finale op het WK gespeeld. Alles hangt af van het resultaat van vrijdag tegen de vijfvoudige wereldkampioen.

Focus

"Als speler wil je altijd zover mogelijk geraken, vrijdag hebben we een hele grote test tegen de beste ploeg van het toernooi. Als we het maximum eruit willen halen, moeten we winnen. De focus is er, want we spelen alleen nog maar tegen toplanden. Dat is belangrijk voor ons om te kunnen zien hoever we staan. We spelen al twee jaar hetzelfde systeem en hebben het gevoel dat we ons individueel en als team hebben verbeterd. We hebben de kwaliteiten om het verschil te maken."

'Obrigado'

Voor het eerst sinds lang starten de Belgen niet als favoriet aan de wedstrijd. Voor Lukaku verandert die benadering niet veel. "Met onze spelers is er altijd druk, zelfs als we outsider zijn. Maar we gaan daar goed mee om, we zijn klaar om het maximum te doen voor onze ploeg. Obrigado", sloot Big Rom af in het Portugees.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Sporting Flagey , Romelu Lukaku

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni