| Vincent Kompany (coach RSCA).

RSC Anderlecht geeft dubbele voorsprong weg tegen OHL

19/10/2020

Anderlecht heeft zondag een dubbele voorsprong uit handen gegeven tegen Oud-Heverlee Leuven. Yari Verschaeren en Percy Tau zetten paars-wit op rozen, maar de Brusselaars moesten uiteindelijk vrede nemen met een 2-2 gelijkspel. Na negen speeldagen is RSCA in de stand ook negende.

Anderlecht-coach Vincent Kompany startte meteen met aanwinsten Josh Cullen en Matt Miazga in de basis en zag hoe, ondanks het overwicht van de bezoekers uit Leuven, paars-wit met 2-0 kon gaan rusten.

Yari Verschaeren tekende voor het eerste doelpunt door een lage voorzet van Michael Murillo tegen de netten te trappen (38.). Net voor het rustsignaal verdubbelde Percy Tau de score met een kopbal op voorzet van Bogdan Michailitsjenko (45.).

Diezelfde Tau gaf in de tweede helft ook een doelpunt weg aan OHL door de bal op vrije trap in de voeten van Frederic Duplus te koppen. De ervaren verdediger had maar binnen te trappen (53.). In de 85e minuut slaagden de Leuvenaars er nog in langszij te komen na een mooie uithaal van Mathieu Maertens.

Anderlecht komt na het gelijkspel op een gedeelde achtste plaats met 14 punten. Het is al de vijfde puntendeling dit seizoen. Net als tegen KV Mechelen, Moeskroen en Eupen gaf RSCA het uit handen in de slotfase. Kompany stak de hand na afloop in eigen boezem. "Ik had als coach beter moeten doen", zei hij achteraf.