| Afdruipen voor Paars-wit. Nog maar een keer.

RSCA blijft in zelfde bedje ziek: degelijk voetbal, maar geen punten

Maarten Verdoodt
15/09/2019

Op speeeldag 7 van de Jupiler Pro League heeft Anderlecht voor de vierde keer dit seizoen verloren. Antwerp pakte met 1-2 de volle buit in het Lotto Park. Paars-wit trekt volgende week met een 5 op 21, en de billen dicht, naar het Jan Breydelstadion voor de klassieker tegen Club Brugge.

Antwerp-coach Bölöni dropte zomertransfer Steven Defour meteen in de basis. De ex-speler van onder meer Anderlecht en Standard keerde terug naar België na drie seizoen in Engeland bij Burnley.

Ervaring was er met een aantal stevige dertigers zoals Mbokani, Haroun en Refaelov nochtans genoeg bij de bezoekers. Op de slotdag van de transferperiode kwam daar dan ook nog voormalig Rode Duivel Mirallas bij.

STEVEN_DEFOUR_GEEL

| Nog geen kwartier was er gespeeld of Steven Defour ging al op de bon.

Steven Defour ging trouwens in minuut zeven al mekkeren bij de scheids. Het thuispubliek trakteerde hem op een fluitconcert, en een halve minuut later kreeg Vlap de beste kans van het openingskwartier. De lijzige Nederlander schilderde de bal naast het doel van Antwerp-doelman Bolat.

'Ervaring'

Anderlecht was beter, Saelemaekers dolde met Mirallas, Sambi Lokonga dartelde, én jawel Defour pakte meteen geel. ‘Ervaring’, zeiden we nog.

Met Bolat in de goal zou er elke wedstrijd 15 minuten extra moeten gespeeld worden

Echt grote kansen vielen er nadien niet te noteren. Antwerp speelde viriel, was leep en nam zijn tijd waar nodig. En dat laatste dat weet je, want met Bolat in de goal zou er elke wedstrijd 15 minuten extra moeten gespeeld worden. We zullen het ook maar ervaring noemen?

Op het half uur dan: Chadli bediende Adzic, en die ging neer na een contact met Arslanagic. Geen strafschop besloot de (video)scheids.

De cijfers zijn hard voor Kompany en co.

Hoofd boven water houden

We zaten er gezellig naar dat voetbal van Anderlecht te kijken. Het combinatievoetbal Kompany-Davies sluipt er stilaan in, maar scoren is toch zo moeizaam. Cobbaut verloor dan plots simpel de bal, gelukkig voor Paars-wit kon een sterke Sandler de assist van Haroun voor Mbokani eruit halen.

Scheidsrechter Visser moest het hoofd boven water houden, want Antwerp speelde echt op het randje. Defour ontsnapte aan een tweede geel karton, terwijl ook Arslanagic geregeld Chadli onder de grond stopte.

De tweede helft startte verschroeiend, vanwege de bezoekers toch. Eerst werd Mirallas nog afgevlagd, maar Refaelov kreeg plots twee doelrijpe kansen. Anderlecht ontsnapte, onder meer dankzij doelman Van Crombrugge.

De volgende kans was wel kassa. Van Crombrugge redde eerst, maar in de herneming scoorde Refaelov wel.

Na de 0-1 stalen de bezoekers bij de aftrap van Anderlecht nog wat tijd, een voorbode voor wat ons nog restte van deze wedstrijd.

Visser viste makkelijker kaarten uit zijn zak voor Anderlecht dan voor Antwerp. Maar RSCA moest dus voort met tien

Visser weigerde het stilaan irritante spel van Antwerp te bestraffen met kaarten. Arslanagic mocht Chadli nog maar eens opzichtig tegen de grasmat duwen, maar hij kwam er weer mee weg.

Vlam in de pan

De Rode Duivel nam wraak zoals een ervaren speler het hoort te doen. Chadli kopte een voorzet voorbij een wijfelende Bolat. 1-1 en de vlam sloeg in de pan. Van Crombrugge toonde waarom Kompany hem ging halen, hij onderscheidde zich op een knal van Refaelov en redde dan weergaloos een kopbal van Mirallas.

MICHEL_VLAP_RSCA

| Michel Vlap van Anderlecht tussen twee Antwerpspelers, de Nederlander speelde een ongelukkige wedstrijd.

Nog twintig minuten waren er te gaan, de thuisfans lieten volop van zich horen en de spanning steeg.

Sambi Lokonga kreeg op tien minuten tijd prompt twee keer geel, en dus rood. Terecht, maar Visser viste makkelijker kaarten uit zijn zak voor Anderlecht dan voor Antwerp. Maar RSCA moest dus voort met tien. We hadden amper tijd om dat op te schrijven, want Haroun kopte tegen de paal.

Trust the process?

De thuisploeg dacht niet meer aan aanvallen. Antwerp-invaller Miyoshi profiteerde dan maar van lamlendig verdedigen van Anderlecht. De defensie liet hem twee keer vrolijk aanleggen, tot het prijs was: 1-2.

1-3 dat had ook nog gekund, maar weer Van Crombrugge en Sandler vermeden dat.

Na de hoopgevende winst tegen Standard, nu verlies tegen Antwerp. Paars-wit blijft zo op de sukkel en staat op plaats 13. Eén ding is zeker: je kan de Anderlechtfan steeds moeilijker een ‘successupporter’ noemen. Ook na al het vierde verlies van het seizoen, applaudisseerden de supporters voor hun ploeg.

De volgende wedstrijd is tegen Club Brugge, op Jan Breydel. Trust the process dan maar?