| De Albanese landskampioen Hayasa werd met 3-0 geklopt.

RSCA-vrouwen nemen Kosovaarse horde in Champions League-voorronde

© BRUZZ
18/08/2021
Updated: 19/08/2021 07.21u

De vrouwen van RSC Anderlecht hebben woensdag hun eerste kwalificatiewedstrijd voor de Champions League gewonnen. De Albanese landskampioen Hayasa werd met 3-0 geklopt. Nog twee wedstrijden winnen en de RSCA Ladies zijn geplaatst voor de groepsfase.

De vrouwen van Anderlecht werken een minitoernooi waarop ze zich kunnen plaatsen voor de laatste voorrondes van het kampioenenbal. Deze week staan er twee wedstrijden op het programma in Osijek in Kroatië. De eerste van die twee duels werd woensdag vlot gewonnen.

Tegen Hayasa, de landskampioen uit Albanië, werd het 3-0 voor paars-wit. Stefania Vatafu, Charlotte Tison en Tessa Wullaert scoorden de doelpunten. Zaterdag zullen de meisjes van coach Johan Walem het in de finale van groep 3 opnemen tegen de Kroatische landskampioen Osijek, dat het Montenegrijnse Breznica met 5-0 inblikte.

Bij winst stoot Anderlecht door naar de tweede en laatste voorronde van 24 teams, die begin september wordt afgewerkt. Vorig jaar werd de Belgische kampioen tegen Benfica uitgeschakeld in de kwalificaties. Kersvers trainer Johan Walem ambieert de groepsfase van de Champions League te bereiken. Daar slaagde paars-wit nog maar één keer in.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni