RWDM vindt doelpuntenmaker bij RFC Luik

© asvgeel.be
| Yady Bangoura voetbalde enkele jaren terug nog bij Union, dat hem wegplukte bij ASV Geel.

RWDM, dat volgend seizoen in 1B uitkomt, heeft woensdag zijn tweede inkomende transfer aangekondigd. Het gaat om de Guinese aanvaller Yadi Bangoura. Hij ondertekende een verbintenis voor twee jaar (met een jaar optie) in Molenbeek.

Bangoura streek in 2012 neer op de Belgische velden en kende sindsdien een steile opmars. Bij ASV Geel liet de toen piepjonge targetspits voor het eerst van zich spreken door in 2016 Zulte Waregem in de Beker van België de stuipen op het lijf te jagen. Een jaar later stapte de Guinees over naar Union Sint-Gillis. Voor die Brusselse volksclub kwam Bangoura niet in actie.

Kopbalsterke spits

Er volgden een uitleenbeurt aan Eendracht Aalst en in 2018 plukte RFC Luik hem weg van het Dudenpark. Afgelopen seizoen maakte de nu 23-jarige aanvaller zijn talent helemaal waar. Ondanks blessureperikelen scoorde de bonkige spits 14 doelpunten (in 22 matchen), enkel Lennart Mertens (Deinze) deed beter in de eerste amateurklasse.

RWDM maakte in de klassieker op bezoek bij Luik afgelopen seizoen kennis met de kopbalsterke Bangoura. Op hoekschop werkte hij met een stevige nekslag de enige treffer van de heenmatch binnen. Bangoura, einde contract in Luik, moet bij de Molenbekenaren voor de broodnodige efficiëntie zorgen.

Dinsdag kondigde RWDM met rechtsachter Tracy Mpati een eerste nieuw gezicht aan.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?