© Irismonuments.be | De Sint-Joostkerk aan het Sint-Joostplein, dat voor de halve finale van het WK verandert in een grote supportersplek voor de Duivels.

Sint-Joostplein tijdens België-Frankrijk volledig aan de fans

© Belga - BRUZZ
10/07/2018

Het hele Sint-Joostplein, in het hart van de gemeente Sint-Joost-ten-Node, wordt voor de halve finale van het WK-voetbal een grote supporterszone met een groot scherm. Dat heeft burgemeester Emir Kir (PS) beslist. Tot nog toe was een kleine zone afgebakend voor supporters. Auto's moeten omrijden.

De supporterszone op het Sint-Joostplein, waar voetbalfans op groot scherm naar WK-matchen kunnen kijken, wordt fors vergroot. Tussen de Pacificatiestraat en de Maria-Theresiastraat mogen tussen 18u en 23u geen verkeer meer door. De ruimte is vrijgehouden voor kijkers van de halve finale tussen België en Frankrijk.

Automobilisten die vanaf het Madouplein naar Dailly of Meiser willen, zullen niet langs de Scailquinstraat kunnen, die leidt naar het Sint-Joostplein. Ze moeten omrijden via de Sterrenkundelaan, de Unie-, Van Bemel-, Gemeente- en de Oogststraat verder naar hun bestemming.

'Relatieve hinder'

Omgekeerd moeten auto's om via de Tweetorenstraat om daarna via de Boerderij- en de Amedee Lynenstraat terug op de Scailquinstraat te kunnen.

De politie, de MIVB, De Lijn en Brussel mobiliteit zijn op de hoogte van de hinder, die volgens burgemeester Kir "relatief" zal zijn.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Joost-ten-Node, Sport, Sporting Flagey, Rode Duivels, WK

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni