| Het BK veldlopen wordt zondag opnieuw gehouden in Laken.

Soufiane Bouchikhi wint BK veldlopen in Park van Laken

© Belga
01/03/2020

Soufiane Bouchikhi heeft zich zondag in het park van Laken tot Belgisch kampioen veldlopen bij de mannen gekroond. Dieter Kersten is dan weer de verrassende eindwinnaar in de CrossCup. Bij de vrouwen is Sofie Van Accom de nieuwe Belgische kampioene.

In de aanvangsfase bleven de favorieten bij elkaar, maar toen Soufiane Bouchikhi zijn duivels ontbond, kon niemand mee. De nummer zeven van het afgelopen EK veldlopen liep alleen maar verder weg en snelde al bij al makkelijk naar zijn tweede nationale titel.

Trainingsmaatjes Kimeli en Kersten vochten het uit voor zilver, en het was Kersten die uiteindelijk verrassend de tweede plaats pakte voor drievoudig Belgisch kampioen Kimeli. De Limburger is daardoor ook eindwinnaar in de CrossCup, voor Soufiane Bouchikhi.

Vlaams kampioen Lahsene Bouchikhi - de jongere broer van Soufiane - moest vrede nemen met de negende plaats. Het 36-jarige ouderdomsdeken Lander Tijtgat verraste met een vierde plaats, marathonspecialist Thomas De Bock maakte de top vijf compleet.

"Het zag er misschien makkelijk uit, maar dat was het helemaal niet", reageerde Bouchikhi na afloop. "Deze omloop was moordend voor de benen. Halverwege begon ik al heel erg af te zien, maar dat was voor iedereen zo. In het begin voelde ik wel meteen dat ik goede benen had, en daarom heb ik het tempo al vroeg omhoog gejaagd. Ik had verwacht dat Kimeli een ronde of drie zou meegaan, maar hij loste meteen. Dit was dan ook niet de Soufiane van eerder dit seizoen. Toen liep ik op 85 procent van mijn kunnen, nu ben ik echt in vorm."

Hanne Verbruggen was de grote favoriete voor de zege bij de vrouwen, maar kon de verwachtingen niet inlossen. Het was Sofie Van Accom die uiteindelijk haar eerste WK-triomf kon binnenrijven. Verbruggen pakt wel de eindzege in de Crosscup.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Laken, Sport, BK veldlopen, park van Laken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni