Standard moet al minstens 25.000 euro boete betalen na vernielingen

© Belga
08/12/2023
Updated: 08/12/2023 19.32u

Het wangedrag van de Luikse supporters donderdagavond levert Standard sowieso al een boete van 25.000 euro op aan de Pro League voor reputatieschade. Dat meldt de profliga. De voetbalbond zal hoogstwaarschijnlijk ook acties ondernemen, het wacht op het matchverslag van de match delegate. Dat moet normaal in de loop van de dag neergelegd worden.

Eenmaal neergelegd, heeft het bondsparket zeven dagen de tijd om een zaak op te starten voor de tijdelijk stilgelegde bekerwedstrijd in het Astridpark. Daarbij werden er tussen de aanhang van Standard en Anderlecht voorwerpen over en weer gegooid. In het uitvak werden massaal stoeltjes afgebroken en naar 'tegenstanders' gegooid.

Door het wangedrag werd de wedstrijd een tijdje stilgelegd, maar na de afkoelperiode kon die wel uitgespeeld worden. Anderlecht won met 2-0.

Mogelijke sancties zijn boetes en thuis- of uitwedstrijden zonder supporters.

Schade

Daarnaast volgt ook nog een gepeperde rekening van Anderlecht aan Standard. 198 stoeltjes werden afgebroken, dit naast de verlichting, de toiletten, de toegangsdeur tot de vipruimte en enkele hekken die er aan moesten geloven.

De schade bedraagt tienduizenden euro's.

Afdak

Gelukkig nam Anderlecht recent wel maatregelen om fans in een rolstoel te beschermen. Tijdens het duel eind november tegen RWDM staken enkele bezoekende supporters Bengaals vuur af dat in hun vak terechtkwam met erg gevaarlijke situaties tot gevolg.

Anderlecht plaatste daarop een afdak van plexiglas. “Dat heeft tijdens deze laatste wedstrijd alvast goed dienst gedaan”, getuigt RSCA-fan Guy Stevens. “We hoorden stoelen op het glas vallen, maar het afdak hield perfect stand.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Sport , RSCA , Anderlecht-Standard , Standard Luik

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni