Ticketverkoop match Rode Duivels stopt bij 7.000 in plaats van 11.000

© PhotoNews
| De Rode Duivels in het Koning Boudewijnstadion (archiefbeeld).

Nu het Brussels Gewest met extra maatregelen komt om de verspreiding van het coronavirus in te dijken, kondigt ook de Stad Brussel aan dat er minder toeschouwers zullen worden toegelaten bij de match van de Rode Duivels op donderdag.

Donderdag zal de Voetbalbond maximaal 7.000 tickets verkopen aan supporters in het Koning Boudewijnstadion, in plaats van 11.000, zoals oorspronkelijk was gepland. Ook zal er geen alcohol worden verkocht in of rond het stadion. Dat zegt schepen van Sport van de Stad Brussel, Benoit Hellings (Ecolo).

Bezoekers komen het stadion binnen in bubbels van maximaal vijf personen. Voor en achter hun zitplaats zal een rij worden vrijgelaten. Aan de zijkanten gaat het om twee stoelen. De mensen worden verplicht een mondmasker te dragen.

Wie een softdrink willen kopen, moet daarvoor per bubbel één persoon aanduiden die het gaat kopen. Zo moeten de bewegingen van de supporters worden beperkt. “We zijn niet in lockdown, maar de bars en cafés zijn gesloten. Speciale maatregelen zijn nodig,” zegt Hellings.

Over toekomstige wedstrijden is nog niets bekend. “We bekijken het dag per dag,” zegt Hellings. “Ik weet ook pas recent dat we deze maatregel moesten nemen. Maar de Rode Duivels zijn belangrijk en ik vind het waardevol dat de Brusselaars hun helden kunnen komen aanmoedigen, met inachtneming van de strikte voorwaarden.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?