Tienkoppig Union gaat dapper onderuit tegen Beerschot

© Beerschot via Twitter
| De 0-1 viel na een halfuur.

Union Saint-Gilloise heeft zondagavond met tien man de strijd om de leidersplaats in de tweede periode van 1B verloren. Na een vroege rode kaart voor aanvoerder Perdichizzi gingen de Brusselaars ondanks dominantie in het Dudenpark met 0-2 onderuit tegen Beerschot.

Union en Beerschot begonnen allebei met 4 op 6 aan de tweede periode. De inzet van de topper in het Dudenpark was dan ook de leidersplaats. Bij de Brusselaars mocht sterkhouder Teddy Teuma zijn positie innemen op het middenveld. Door een procedurefout ontsnapte de Fransman aan een schorsing van drie speeldagen. Voorts bracht coach Christiansen de verwachte elf in stelling, met Haugen als diepe spits. Fixelles was opnieuw fit en startte op links.

De opstelling van Union.

Na amper vijf minuten moest Union zijn wedstrijdplan helemaal omgooien. Om Beerschot-spits Noubissi te beletten alleen op doelman Saussez af te gaan zette Perdichizzi een risicovolle tackle in. De aanvoerder van Union tikte de bal aan, maar kreeg alsnog een rode kaart. De Brusselse supporters namen de scheidsrechter terecht stevig op de korrel.

Efficiënt Beerschot

Met een man minder hield l'USG in de eerste helft goed stand. Middenvelder Mehlem zakte een rijtje lager, waardoor Union achterin zelden in de problemen kwam. Beerschot dreigde halverwege het eerste bedrijf een eerste keer via Noubissi, die in de halfvolley het leer hoog over trapte. De bezoekers konden tegen het sterke Brusselse blok geen vuist maken, tot Holzhauser op het halfuur toch het gaatje in de Brusselse defensie vond: 0-1.

De Unionisten waren niet aangeslagen en creëerden met de rust in zicht nog een aantal uitstekende mogelijkheden. Nielsen produceerde het eerste schot op doel, weliswaar over. Tabekou verkwanselde eerste een unieke countermogelijkheid, maar legde nadien goed af voor Vega. Die had de gelijkmaker aan de voet, maar een Antwerps been hield de 0-1 ruststand op het scorebord. Kis kopte in de slotseconden overhoeks naast.

20191201_UNION_BEERSCHOT_NIELSEN
© Union Saint-Gilloise
| Nielsen was dichtbij de gelijkmaker.

Ondanks het nummerieke nadeel begon Union uitstekend aan de tweede helft. Kis mikte op de korte hoek, waar doelman Vanhamel knap redding bracht. Niet veel later stelde ook Nielsen de vuisten van de Beerschot-doelman op de proef. Op een afvallende bal kreeg Nielsen de halfvolley niet binnen het kader.

Deksel op de neus

In de tweede helft was Union duidelijk baas. Zelfs met een man meer kreeg Beerschot geen voet aan de grond. Op het uur ging Teuma zijn kans, maar zijn schot vanop zestien meter ging rakelings naast. Pas halverwege de eerste helft kon Beerschot een prik uitdelen. Doelman Saussez hield Holzhauser met een flinke duik van de 0-2. Meteen daarop kopte Prychynenko nip naast de kooit van Union.

De Brusselaars moesten even naar adem happen. Via een geweldige vrijschop van Teuma kwam Union nog dichtbij de 1-1, maar doelman Vanhamel ranselde de gemeten trap uit zijn winkelhaak. L'USG zette in de slotminuten alles op niets, maar kreeg het deksel op de neus. Na dom balverlies speelde Beerschot de counter perfect uit. Maes diende Union de doodsteek toe: 0-2 in de slotminuut.

20191201_UNION_BEERSCHOT_MAES
© Union Saint-Gilloise
| Alexander Maes legde de 0-2 eindstand vast.

Union moet zo de eerste plaats in de tweede periode aan Beerschot laten. De Brusselaars delen de derde plek met Westerlo, Lommel en Roeselare. Volgende week wacht een dubbele confrontatie tegen Westerlo. Woensdag ontvangt l'USG de Kemphanen in de achtste finales van de Beker van België, vier dagen later zakt Union af naar Westerlo voor een belangrijke competitiematch.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?