Tijdperk Vanden Stock in Anderlecht nu ook echt voorbij

© PhotoNews
| Roger Vanden Stock, bij zijn afscheid op 9 maart 2018 RSCA als voorzitter van RSC Anderlecht.

De twee dochters van oud-voorzitter Roger Vanden Stock, Claire en Julie, zijn niet meegestapt in een kapitaalverhoging van ruim 30 miljoen euro bij RSC Anderlecht. Zij zien hun aandeel van 5 procent die ze na de overname door Marc Coucke eind 2017 aanhielden in de club nog verder verminderen.

Dat schrijft de zakenkrant De Tijd maandag op basis van meerdere bronnen binnen de voetbalclub.

Julie en Claire Vanden Stock zijn de enige van de huidige aandeelhouders die pasten voor de kapitaalsverhoging, waardoor de waarde van hun aandeel verder krimpt. De verwatering staat symbool voor het definitieve afscheid van de familie Vanden Stock.

Geen interesse in RSCA

Roger Vanden Stock en zijn neef Philippe Collin hadden voor de overname door Coucke respectievelijk 30 en 16 procent van Anderlecht in handen. Die deden zij van de hand. Enkel Rogers dochters Julie en Claire hielden bij de verkoop een symbolisch aandeel aan.

Maar het was al lang duidelijk dat zij geen interesse hadden in een prominente rol bij het nieuwe Anderlecht. Met de nieuwe kapitaalronde is hun invloed binnen de club helemaal verwaarloosbaar geworden.

Eindjes aan elkaar knopen

Met het afronden van de kapitaalronde telt Marc Coucke een zorg minder. Twee weken geleden begroef de RSCA-preses een financieel dispuut met de verkopende aandeelhouders. Coucke benadrukt ook steeds weer hoeveel werk het is om van Anderlecht weer een performant bedrijf te maken, na jaren verwaarlozing.

Roger Vanden Stock steekt zijn ongenoegen over Coucke ook niet weg. Hij zat vorig weekend nog prominent op de eretribune van Antwerp, als eregast van eigenaar Paul Gheysens. Die laatste aasde ook lang op Anderlecht, maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor Coucke.

Roger Vanden Stock en zijn neef Philippe Collin op de tribune van RSC Anderlecht in 2016. Vanden Stock was toen nog voorzitter van de club
© PhotoNews
| Roger Vanden Stock (rechts) en zijn neef Philippe Collin op de tribune van RSC Anderlecht in 2016. Vanden Stock was toen nog voorzitter van de club. Voor de overname door Coucke hadden ze respectievelijk 16 en 30 procent van Anderlecht in handen.

Eindjes aan elkaar knopen

Met het afronden van de kapitaalronde telt Marc Coucke een zorg minder. Twee weken geleden begroef de RSCA-preses een financieel dispuut met de verkopende aandeelhouders. Coucke benadrukt ook steeds weer hoeveel werk het is om van Anderlecht weer een performant bedrijf te maken, na jaren verwaarlozing.

Roger Vanden Stock steekt zijn ongenoegen over Coucke ook niet weg. Hij zat vorig weekend nog prominent op de eretribune van Antwerp, als eregast van eigenaar Paul Gheysens. Die laatste aasde ook lang op Anderlecht, maar moest uiteindelijk de duimen leggen voor Coucke.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?