Topmakelaar Henrotay opgepakt in onderzoek naar RSCA-transfers

© Belgaimage
| Huiszoeking bij RSC Anderlecht op 24 april 2019.

Voetbalmakelaar Christophe Henrotay is woensdag op vraag van een Brusselse onderzoeksrechter opgepakt in Monaco, zo schrijft de RTBF. Hij wordt van witwassen verdacht in een aantal transferdossiers van RSC Anderlecht.

Dinsdag en woensdag werden in het kader van onderzoek naar corruptie in het voetbal verschillende huiszoekingen verricht: vier in Monaco, twee in Luik en één in Londen. Deze tweede golf van huiszoekingen volgt op een eerste in april op de zetel van RSC Anderlecht en de Belgische voetbalbond in een onderzoek naar de uitgaande transfer van Mitrovic.

Het dossier staat los van operatie Zero rond makelaars Mogi Bayat en Dejan Veljkovic.

Niet onbesproken bij Anderlecht

Het onderzoek tegen Henrotay is het gevolg van een strafklacht met burgerlijke partijstelling van Peter Smeets, begeleider van voetballers en ex-werknemer van Henrotay. Volgens Smeets zijn in de transfers van Tielemans, Dendoncker en Romelu Lukaku miljoenen euro’s achtergehouden door Henrotay via vennootschappen in het buitenland.

De feiten waarvan de twee verdacht worden, betreffen het witwassen van geld en private omkoping in het kader van voetbaltransfers. Henrotay, die onder meer Rode Duivels Thibaut Courtois en Yannick Carrasco in de portefeuille heeft, werd aangehouden in Monaco. Een van zijn medewerkers werd opgepakt in de buurt van Luik.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?