Tornados pakken brons na Amerikaanse diskwalificatie

© PhotoNews
| (archiefbeeld)

De Belgian Tornados hebben zondag op de World Relays in het Japanse Yokohama net naast een podiumplaats gegrepen de finale van de 4x400 meter. Maar omdat de Amerikanen op plaats twee gediskwalificeerd werden, schoven de Belgen een plek op richting brons.

Dylan Borlée, Robin Vanderbemden, Jonathan Borlée en Jonathan Sacoor zetten een chrono van 3:02.70 op de tabellen. Trinidad en Tobago (3:00.81) ging met het goud aan de haal, voor de Verenigde Staten (3:00.84). Jamaica (3:03.24) bleef de Belgen net voor.

Nadien werden de VS dan uit de uitslag gehaald. Dylan Borlée, Vanderbemden, Julien Watrin en Sacoor plaatsten zich zaterdag in hun reeks met de tweede tijd. Het Belgische kwartet liep wel pas de achtste chrono van de reeksen.

Later zondag komt de gemengde estafetteploeg nog in actie. Julien Watrin, Lucie Ferauge, Hanne Claes en Jonathan Sacoor wagen hier (normaliter) hun kans in de finale. Net als de Tornados heeft het gemengde team door de plek in de A-finale al het ticket voor het WK in Doha (27 september tot 6 oktober) op zak.

Eerder eindigden de Belgian Cheetahs op de tweede plaats in de B-finale. Ook zij staken zo het WK-ticket op zak. Bij de vrouwen ging het goud in de A-finale naar Polen (3:27.49), dat de Verenigde Staten (3:27.65) en Italië (3:27.74) achter zich liet.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?