Pietro Perdichizzi, de rots in de branding bij Union.

Union-aanvoerder Perdichizzi wordt drie duels geschorst

TDN
© BRUZZ
16/01/2019
Updated: 16/01/2019 16.09u

Drie speeldagen schorsing en een boete van 1.500 euro. Dat is de straf die Pietro Perdichizzi, de verdediger van Union, overhoudt aan zijn rode kaart van afgelopen weekend. Hij mist de heenwedstrijd tegen KV Mechelen in de beker, alsook twee competitieduels.

Perdichizzi werd zondag in het slot van de wedstrijd tegen KV Mechelen (1-2) rechtstreeks uitgesloten voor een tackle op KV-speler Gustav Engvall, die een trap op het bovenbeen incasseerde. Nadien greep de aanvoerder van Union zijn tegenstander bij het nekvel.

Het Bondsparket vorderde vier matchen schorsing, waarvan drie voor de overtreding en eentje voor zijn gedrag na de rode kaart. Daardoor zou hij de competitiematchen tegen OHL (20 januari) en Westerlo (26 januari) missen, maar ook en vooral de dubbele confrontatie tegen KV Mechelen in de halve finales van de Beker van België.

De Unionisten waren niet akkoord en verschenen dinsdag voor de Geschillencommissie van de voetbalbond. Met resultaat, want er ging een duel schorsing van de strafmaat af. Daardoor recupereert Union zijn aanvoerder voor de terugwedstrijd van de halve eindstrijd in de Croky Cup in het Dudenpark op 29 januari. De Brusselaars gaan niet in beroep.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst, Sport, pietro perdichizzi, Union Sint-Gillis

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni