Union houdt sterke generale repetitie voor play-off 2

© USG
| Teuma brak de ban voor Union.

Union trekt met een goed gevoel naar play-off 2. L'USG domineerde in het Dudenpark tegen Westerlo en trok de zege over de streep. Doelpunten van Teuma, Sigurdarson en Fixelles leverden een 3-1 overwinning op. De bezoekers laten de periodetitel in Brussel liggen. Union wacht nog een mooi seizoenseinde.

Westerlo voerde voor aanvang van de slotspeeldag de stand aan, maar moest de periodetitel in het Dudenpark nog verdienen. Beerschot zat op vinkentouw. Union moet het volgend jaar opnieuw proberen. Voor de komst van de Kemphanen kregen Bah en Hamzaoui een zeldzame basisplaats. Ook Brown en El Banouhi startten opnieuw.

Kapitein Perdichizzi, topschutter Tabekou en ex-Rode Duivel Pocognoli mochten de ziekenboeg nog niet verlaten, Van Der Heyden zat een schorsing uit.

De opstelling van Union tegen Westerlo.

Terwijl de Kempense supporters nog in de file stonden op de Brusselse ring, liet Union de eerste kans optekenen. Brown dacht vliegensvlug zijn Brusselse rekening te openen, maar een Westels been devieerde over. Bij de daaropvolgende hoekschop probeerde Teuma opnieuw een olympisch doelpunt. Doelman Özer bracht redding via de paal.

Nielsen heette de supporters van Westerlo na een kwartier welkom in het Dudenpark met een knappe actie. De Deen tikte met de tippen van zijn tenen nipt naast. Casper lijkt zijn spoken verjagen te hebben, want dartelt sinds enkele weken opnieuw over het gras. Een ultieme tackle van Dewaele, hield Nielsen van de openingstreffer. Die andere Scandinaviër Sigurdarson stelde met een zwieper de vuisten van Özer op de proef.

20200221_NIELSEN_MEHLEM_UNION
© RUSG
| Nielsen steekt opnieuw in blakende vorm.

Teuma en Mehlem heersten op het middenveld. Een zoveelste balverovering leidde een pijlsnelle counter in. Nielsen vond de aanstormende El Banouhi, maar die trapte half naast de bal. Sigurdarson zette de dominantie in de verf met een oogstrelend hakje, tot groot jolijt van het thuispubliek. Op het halfuur volgde de volgende kans. Bah legde terug naar Brown, die het leer maar binnen te tikken had, maar niet zuiver afwerkte.

Profeet Nielsen

Union moest nadien even naar adem happen, maar speelde een beresterke eerste helft: 65 procent balbezet, 7 kansen tegen 1 voor Westerlo en 6 hoekschoppen. Alleen de efficiëntie van de voorbije weken was niet aanwezig. Die goal zal in de tweede helft wel vallen, zei Nielsen aan de rust.

Het waren profetische woorden, want al in de eerste minuut versierde Brown een strafschop. Aanvoerder Teuma knalde hard, hoog en door het midden: 1-0. De oosttribune stond in vuur en vlam. Westerlo moest nu komen, maar liep soms achter een ongrijpbare bal aan. Het thuispubliek kon het wel smaken.

20191208_FIXELLES_UNION_SAINT_GILLOISE
© USG
| Fixelles zette de kers op de taart.

Brown kreeg de handen nog eens op elkaar met een panna die hem voor Özer bracht. De Chelsea-huurling besloot te centraal. De Westelse doelman ging niet veel later opnieuw goed plat op een schotje van Sigurdarson. De wedstrijd kabbelde een beetje voort, tot de ongrijpbare Young het vuur opnieuw aan de lont stak. Na een knappe rush legde de invaller terug naar Fixelles, wiens schot werd afgeweerd.

Beerschot speelt finale

Westerlo ontsnapte meermaals aan de uppercut tot Sigurdarson de Kemphanen tegen het canvas sloeg. De aalvlugge IJslander creëerde wat ruimte en trapte ijskoud binnen. K.O., zou je denken, maar de bezoekers kropen recht en scoorden bij hun eerste uitgespeelde kans. Gobo verlengde aan de eerste paal de 2-1 binnen.

Westerlo geloofde er even in, maar in de slotminuten drukte Union de Kempense hoop de kop in. Op een counter tikte Fixelles de voorzet van Sigurdarson binnen. Young wilde zijn sterke invalbeurt omzetten in een doelpunt, maar krulde het leer rakelings naast. Eindstand 3-1. Met 7 op 9 en 11 doelpunten in drie duels lijkt Union klaar om zich te tonen in play-off 2. Die start over een viertal weken.

De kaarten zijn nu definitief geschud. Niet Westerlo, maar Beerschot neemt het voor de promotie naar 1A op tegen OH Leuven. In de play-downs gaat het tussen Roeselare en Lokeren. Union eindigt op de vierde plaats in de eindstand. Westerlo pronkt op kop, maar koopt daar niets mee.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?