Union slikt opnieuw drie doelpunten, maar scoort er zelf vijf in Leuven

© RUSG
| Nielsen scoorde zijn zevende van het seizoen.

Een tweede nachtmerrie op rij leek in de maak, maar Union won de veldslag op bezoek bij OH met 3-5. De Brusselaars gooiden vrijdagavond aan Den Dreef opnieuw een dubbele voorsprong te grabbel. Dankzij de twee doelpunten van Teddy Teuma helemaal in het slot pakt Union zijn tweede overwinning van 2020.

Na de onwaarschijnlijke hold-up van Roeselare in het Dudenpark vorige week was Union uitgeteld voor de periodetitel. L'USG mocht zich behoudens een mirakel opmaken voor play-off 2. Coach Christiansen gaf El Banouhi een kans tegen zijn ex-club OHL, Vega kreeg wat rust. Kis en Bah vielen in voor de geblesseerden Pocognoli en Tabekou. Ook aanvoerder Perdichizzi ligt nog in de lappenmand. In de punt kreeg Brown de voorkeur op Fixelles.

De opstelling van Union in Leuven.

Union opende aan een verschroeiend tempo in het openingskwartier. Jagend op elke bal drukten de Brusselaars de thuisploeg op de eigen helft. Bah profiteerde als eerst met een goede actie op rechts, de bal belandde na geharrewar in de voeten van Nielsen: 1-0. Via een Leuvense rug lag het leer in doel. De publiekslieveling lijkt zijn neus voor goals teruggevonden te hebben.

Lang duurde de vreugde niet op de Brusselse banken. Na zeldzaam balverlies van Teuma kon 1B-topschutter Henry alleen op Kristiansen afstormen. De Union-goalie kwam onoordeelkundig uit zijn doel gelopen en was zo een vogel voor de kat: 1-1 na 20 minuten voetballen.

Dollende IJslander

Union bleef niet bij de pakken zitten. Ook de onbevangen Sigurdarson voelde zich in zijn sas aan Den Dreef. Met een geplaatst schot vanop de rand van de zestien dwong hij Henkinet tot een knappe parade. Vijf minuten later mocht de IJslander wel juichen. Opnieuw zocht de dribbelaar het halve maantje op. Met een harde schuiver in de korte hoek vloerde Sigurdarson de Leuvense doelman.

De gulzige IJslander wilde er vijf minuten later al een derde in het mandje leggen. Na een pijlsnelle tegenaanval opgezet door Nielsen probeerde Sigurdarson het uit scherpe hoek. Henkinet ging goed plat, maar duwde het leer in de voeten van Bah. Die andere nieuwe aanvaller kon de 1-3 niet meer missen. Bah, Sigurdarson en Nielsen, elk twee doelpunten in evenveel matchen. Staan de schutters eindelijk op bij Union?

OHL was aangeslagen en Union moest even naar adem happen. De beste kans van de eerste helft was nog voor de thuisploeg, maar de volledig vrijstaande Aguemon trapte een gat in de lucht.

TEDDY_TEUMA_UNION_SAINT_GILLOISE
© Laurent Lefebvre
| Teuma besliste de partij in het slot.

De tweede helft had lange tijd minder om het lijf. Na een uur dreigde de ongrijpbare Sigurdarson opnieuw. Naar binnen knijpend krulde hij het leer richting verste hoek. Een reflex van Henkinet hield de 1-4 van het scorebord. De flits van de Union-winger leek OHL wel wakker te schudden. Maertens vond een gaatje tussen vijf paar benen en klopte doelman Kristiansen in de korte hoek: 2-3.

Teuma sleurt Union erdoor

Union bibberde op zijn benen en gaf voor de tweede week op rij een riante voorsprong uit handen. De pas ingevallen Perbet juichte niet veel later, maar scoorde uit buitenspel. Het was slechts uitstel van executie, want spitsbroeder Henry kopte de 3-3 tegen de netten. Een nachtmerrie leek zich te herhalen, maar Teuma besliste daar anders over.

De gelegenheidsaanvoerder bleef op een counter onweerstaanbaar vooruit stormen, zette een verdediger met een schijnbeweging in de wind en lepelde het leer met de wreef heerlijk in de verste hoek. In een knotsgek slot was Teuma er opnieuw dichtbij, maar zijn raket zoefde tegen de kruising. Zijn tweede van de avond kwam er alsnog. Na een overtreding op Nielsen trapte Teuma de 3-5 vanop de penaltystip binnen.

Union komt in de tweede periode tot op een punt van een leiderstrio, maar met slechts nog een match voor de boeg is het heel onwaarschijnlijk dat de Brusselaars daar nog over gaan. Union scoort acht keer in twee wedstrijden. Dat geeft vertrouwen voor play-off 2, al incasseerden Christiansens spelers ook zes goals in die duels.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?