Union kan drie duels niet op Selemani rekenen

© Union Sint-Gillis

Union Sint-Gillis kan donderdagavond in de bekerwedstrijd tegen Knokke geen beroep doen op sterkhouder Faïz Selemani. De middenvelder uit de Comoren houdt drie speeldagen schorsing over aan zijn rode kaart tegen Tubeke. Ook de competitieduels tegen Lommel (9 december) en Beerschot Wilrijk (16 december) gaan aan zijn neus voorbij.

Union ging zondag met 2-0 onderuit op bezoek bij Tubeke. De Brusselaars konden de Brabantse egelstelling niet ontwrichten. Een zichtbaar gefrustreerde Selemani pakte in het slot dan maar uit met een roekeloze tackle. Met twee voeten vooruit kwam hij in op Tubeke-speler Schuster. Het kwam de uitblinker van Union meteen op een rode kaart te staan.

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) stelde Selemani een schorsing van drie speeldagen en een boete van 1.500 euro voor. Die sanctie werd door de Unionisten aanvaard, zo bevestigde bestuurder Jean-Marie Philips dinsdag.

Daardoor kan coach Luka Elsner donderdag in de bekerwedstrijd tegen Knokke, de rode lantaarn in de eerste amateurklasse, niet rekenen op de Comorees. Selemani mist ook de competitieduels tegen Lommel (9 december) en Beerschot Wilrijk (16 december).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?