Union stelt stadionplannen voor aan gemeenteraadsleden Vorst

Bemptsite Vorst: hier komt wellicht het nieuwe stadion van Union Saint-Gilloise, met aan te passen oprit en bestaande afrit naar de E19 Bemptsite Vorst: hier komt wellicht het nieuwe stadion van Union Saint-Gilloise, met aan te passen oprit en bestaande afrit naar de E19
© Google Maps/BRUZZ
| Bemptsite Vorst: hier komt wellicht het nieuwe stadion van Union Saint-Gilloise, met aan te passen oprit en bestaande afrit naar de E19.
© Google Maps/BRUZZ
| Bemptsite Vorst: hier komt wellicht het nieuwe stadion van Union Saint-Gilloise, met aan te passen oprit en bestaande afrit naar de E19.

Dinsdagavond heeft voetbalclub Union Saint-Gilloise haar stadionplannen voorgelegd aan de gemeenteraadsleden en de directeur van de dienst Openbare Werken en Stedenbouw van de gemeente Vorst. Dat gebeurde in een besloten vergadering. Meer dan de helft van de 37 raadsleden was aanwezig. CEO Philippe Bormans zegt in een persbericht van de club tevreden te zijn over hoe de presentatie is verlopen. "We hebben alle vragen van de raadsleden duidelijk kunnen beantwoorden".

De besloten vergadering bestond uit twee delen. In het eerste deel gaven Bormans en de mobiliteits- en duurzaamheidsverantwoordelijken van de club, en één van de architecten van het nieuwe stadion een complete uiteenzetting over de stadionsite aan de Brits Tweedelegerlaan. Die is gelegen tussen de Recyclis-site en het huidige sportcomplex Bempt.

Na de presentatie kwamen er vooral vragen van de Vorstse oppositie. Die gingen onder meer over de mogelijke hinder op het vlak van mobiliteit, de samenwerking met externe parkings, potentiële ingangen tot de site, de verplaatsing van het rugbyterrein en samenwerking met lokale voetbalclubs. De club hoopt dat deze gesprekken het begin zijn van een langdurige samenwerking met de gemeente.

De club wilde alle raadsleden en het gemeentebestuur een duidelijk beeld te geven van haar plannen en spreekt zelf van een heel constructief overleg.

Volgende week zal Union het project voorstellen tijdens een projectvergadering met urban.brussels, de administratie voor territoriale ontwikkeling van het Brussels Gewest. Op dinsdagavond 14 februari volgt dan de gemeenteraad in Vorst waar er verder gedebatteerd wordt over het ingrijpende project.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?