| Philippe Bormans krijgt de verantwoordelijkheid om de extra-sportieve cel verder te ontwikkelen en zal verantwoordelijk zijn voor het administratieve deel van Union.

Union kiest voor een Belgische manager: Philippe Bormans wordt de nieuwe CEO van de Brusselse traditieclub. De Limburger was tot begin januari nog manager van eersteklasser STVV, maar zette na de overname door Japanse investeerders een stap opzij. "Het project bij Union spreekt me ontzettend aan", reageerde Bormans.

Bormans werd in 2014 de jongste CEO uit het Belgische profvoetbal. Toen promoveerde hij op zijn 26ste met STVV naar de hoogste afdeling, waarin de Kanaries nog steeds actief zijn. Eind januari legde hij zijn functie echter neer na de overname van STVV door Japanse investeerders.

Bij de Unionisten treedt de Limburgse dertiger in de voetsporen van Jean-Marie Philips. Die mocht na de intrede van voorzitter Tony Bloom beschikken. Na een zoektocht van twee maanden is zijn opvolger gekend.

'Veel werk'

"Het project bij Union spreekt me enorm aan", vertelt Bormans op de website van Union. "Er is veel werk en de 1B is een sterke competitie. Ik heb de indruk dat alles er is om er een prachtig project en avontuur van te maken."

Bestuurder Alex Muzio, de rechterhand van Bloom, reageert opgelucht. "Na een lange en intensieve zoektocht, ben ik heel blij dat wij met Philippe kunnen samenwerken. Hij heeft veel ervaring in het Belgisch voetbal en dit in verschillende departementen van een voetbalclub."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Sport, Union Saint-Gilloise, Union, Philippe Bormans, Alex Muzio

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni