De supporters vinden het geen probleem om naar Leuven te reizen om hun club te steunen (archiefbeeld).

Union-supporters razend: 'Europees spelen in stadion van onze rivaal? Niet met ons'

JP
© BRUZZ
22/12/2022

Union-supporters dreigen ermee niet naar de wedstrijd van hun club te komen kijken als Union Europees speelt in het Lotto Park, het stadion van 'rivaal' RSC Anderlecht. "Het zal zonder ons zijn," valt te lezen in een open brief, donderdag verspreid.

Begin deze week liet voetbalploeg Union SG weten haar thuismatch in de achtste finale van de Europa League in het Lotto Park te spelen, het stadion van Anderlecht. De thuisbasis van Union – het Joseph Marienstadion – voldoet namelijk niet aan de normen van de UEFA, de Europese voetbalbond.

Maar die beslissing schiet nu in het verkeerde keelgat van een deel van de supporters, de zogenaamde Union Bhoys. Die stuurden donderdagavond een open brief, naar aanleiding van het nieuws. "Na de eerste verbazing, volgden woede en onbegrip", maken de fans in niet mis te verstane bewoordingen hun ontgoocheling kenbaar.

Dat Union moet spelen in het stadion van hun 'rivaal' kan niet door de beugel. Het is een beslissing "die nooit genomen had mogen worden", luidt het.

"Als we door onze directie waren geraadpleegd, wat nooit het geval is geweest, zouden we duidelijk hebben gemaakt dat er geen sprake was van de mogelijkheid om bij onze rivaal te spelen", aldus een kerncitaat uit de brief.

Niet dat de Union Bhoys niet elders willen spelen. Zelf stellen ze Leuven voor, net zoals tijdens de groepsfase van de Europa League. Toen gingen de wedstrijden door in het stadion ‘King Power at Den Dreef’. De sfeer was er volgens hen fantastisch. "Doen alsof het in het belang van de fans is om de pil te laten passeren (en dus in het Lotto Park te spelen, red.) is een leugen."

De Union Bhoys sluiten hun brief af met een dreigement: "Onze directie rekent op ons op 16 maart om er een groot feest van te maken? Het zal zonder ons zijn."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni