| Union-supporters tijdens een wedstrijd Union-Glasgow Rangers (archiefbeeld).

Union zet Europese tour verder in het stadion van RSCA

JP
© BRUZZ
19/12/2022

Union SG en RSC Anderlecht zijn overeengekomen dat Union haar thuismatch in de 1/8e finale van de Europa League op 16 maart 2023 in het Lotto Park zal spelen.

Het iconische, maar erg verouderde Joseph Marienstadion - de thuisbasis van Union - voldoet niet aan de normen van de UEFA, de Europese voetbalbond. Bovendien is het Joseph Marienstadion met ongeveer 8.000 plaatsen erg klein, en een uitbreiding is onmogelijk, omdat delen van dat stadion beschermd zijn, net als het omringende Dudenpark.

Met de loting voor de groepsfase van de Europa League in aantocht heeft Union SG eerder al een akkoord gesloten met OH Leuven voor de huur van het stadion ‘King Power at Den Dreef’ in Leuven. De drie thuiswedstrijden in de groepsfase vonden daar plaats.

Voor het vervolg slaat Union SG de handen in elkaar met de Brusselse club RSC Anderlecht. "We zijn OHL en de stad Leuven heel dankbaar voor de afgelopen vier Europese wedstrijden aan Den Dreef," zegt de CEO van Union SG, Philippe Bormans. "Maar voor onze club en vooral supporters is het belangrijk om dichter bij huis te spelen, in onze stad. Dat maakt de zaken ook organisatorisch makkelijker."

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni