Union vannacht van Britse gokmiljardair tenzij hoger bod

Terwijl de verbouwingen aan het stadion aan de gang zijn, lijkt Union Saint-Gilloise ook snel een nieuwe eigenaar te krijgen.

Het officiële bod van Tony Bloom op voetbalclub Union Sint Gilloise is binnen. De aandeelhouders krijgen tot middernacht om een hoger bod te doen.

De naam van Tony Bloom circuleert al enkele maanden in en rond het Joseph Mariënstadion. Bloom is sinds 2009 eigenaar van de Engelse Premier League-club Brighton & Hove Albion, en heeft een gokbedrijf. Met dat bedrijf vergaarde hij ook z’n fortuin.

“De discussie nadert een finalisatie”, zegt een bron binnen de club. Het officiële bod van Bloom’s bedrijf Starlizard is binnen. De aandeelhouders krijgen tot twaalf uur middernacht om een hoger bod te doen.

Auguste Weemaels, één van de belangrijkste aandeelhouders van Union Saint-Gilloise, heeft te kennen gegeven het bod van Bloom te aanvaarden. Dat heeft hij per e-mail laten weten aan de andere aandeelhouders, zoals de procedure dat voorschrijft.

Vrijdag persconferentie

Alles zou tegen eind deze week in kannen en kruiken zijn. Huidig voorzitter Baatzsch bevestigt dat de onderhandelingen bijna rond zijn.

“Maar, het is niet de club Brighton & Hove Albion die eigenaar wordt van Union”, zegt hij nogal geheimzinnig aan onze redactie. Om er aan toe te voegen dat er vrijdag “mogelijk een persconferentie georganiseerd wordt.”

Iemand van het volk

Of het ontslag van trainer Marc Grosjean te maken heeft met de nieuwe eigenaar, willen ze bij de club niet bevestigen. “Maar Bloom wil wel degelijk snel vat krijgen op de situatie hier”, zegt een medewerker.

“We horen ook van Engelse voetbalfans dat Bloom iemand van het volk is. Bij uitwedstrijden rijdt hij mee met de trein, en trakteert hij de supporters op bier.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?