Union verliest spits Niakaté aan Saoedische club

© Photo News

Union Saint-Gilloise zal het komend seizoen zonder zijn goalgetter Youssoufou Niakaté moeten zien te rooien. De Franse aanvaller verlaat de Brusselse 1B-club en tekende voor drie seizoenen bij Al-Wahda in Mekka. Dat maakte de eersteklasser uit Saoedi-Arabië woensdag bekend.

Niakaté streek vorige zomer neer in het Dudenpark en brak bij Union helemaal door. De Franse spits, die eerder voor laagvliegers in de derde klasse in Frankrijk uitkwam, scoorde in alle competities samen 25 doelpunten in 40 wedstrijden. Tussendoor deelde hij ook nog eens zes assists uit.

De 26-jarige Niakaté veroverde de harten van de supporters vooral door een hattrick te scoren tegen RSC Anderlecht in zestiende finales van de Beker van België. De spits kreeg in het Astridpark een staande ovatie van het thuispubliek.

Tien dagen voor de competitiestart in de Proximus League verliest coach Thomas Christiansen zo opnieuw een sterkhouder. Ook huurlingen Percy Tau en Max Besuschkow, vorig seizoen nog vaste waarden bij Union, keren niet terug naar het Dudenpark. Ex-aanvoerder Charles Morren trok dan weer naar de Luxemburgse topclub Dudelange.

Al-Wahda zou volgens Franstalige media zo'n twee miljoen euro neertellen voor Niakaté, die op oefenstage in Slovenië aansloot bij Al-Wahda.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?