Union ziet eerste periodetitel in rook opgaan

© Twitter Union
| Casper Nielsen was dé ontdekking in de eerste periode. Een opsteker voor Union.

Door de winst van het verrassende Virton in Lokeren is het voor Union Saint-Gilloise onmogelijk geworden om de eerste periode te winnen. Zelfs mits een forfaitzege tegen OH Leuven kunnen de Brusselaars gaan aanspraak meer maken op de titel.

Promovendus Virton beleeft al sinds de start van de competitie een droomseizoen. Hoewel men verwachtte dat de Luxemburgse ploeg zou kraken, staat Virton na 13 speeldagen alleen aan de leiding. In de voorlopige tussenstand is Virton nu leider met 27 punten. Leuven volgt met 25 punten, voor Westerlo (23 ptn) en Union (22 ptn). Die laatste twee teams moesten op de voorlaatste speeldag de rol lossen.

Zelfs als Union zoals verwacht drie punten krijgt voor de gestaakte match in Leuven kan het onmogelijk kampioen worden. De Brusselaars komen dan wel naast Leuven in puntentotaal. Maar omdat Virton en OHL elkaar op de slotspeeldag partij geven, kan Union hoogstens nog tweede worden. Na het puntentotaal geeft het aantal gewonnen wedstrijden immers de doorslag. In dat klassement leidt Virton (9), voor OHL (8) en Union (6).

13 op 15 in toppers

De winnaar van Virton-OHL op de slotspeeldag kroont zich altijd tot periodekampioen. Bij een gelijkspel hangt de titel af van de beslissing van de Geschillencommissie over de gestaakte Leuven-Union. Op de slotspeeldag houdt l'USG thuis nog een prestigeduel tegen Westerlo, maar de focus ligt dus alvast op de tweede periode.

Union verloor de titel trouwens niet in de topwedstrijden. Tegen de andere ploegen in de top vier pakten de Brusselaars 13 op 15. Vooral de 1 op 9 tegen staartploegen Lokeren, Beerschot en Roeselare deden de ploeg van coach Thomas Christiansen de nek om.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?