le camp de base boulderzaal

| Een oude garage op de Boondaalsesteenweg wordt in 2022 een gloednieuwe boulderzaal.

Vanaf 2022 klimmen in nieuwe 'boulderzaal' in Elsene

FDK
© BRUZZ
06/08/2021

‘Camp de base’, een collectief van klimmer-ondernemers, gaat een oude garage op de Boondaalsesteenweg ombouwen tot een gloednieuwe boulderzaal. Daar willen de initiatiefnemers vanaf mei 2022 dagelijks zowel amateur- als competitieklimmers ontvangen.

“De bouldersport zit in de lift, ook in Brussel”, aldus de ondernemers van ‘Le Camp de base’. Boulderen is een variant van muurklimmen die je beoefent op een klimmuur van maximaal vijf meter hoog. In tegenstelling tot de gekende vorm van muurklimmen, kan deze sport zonder beveiligend harnas. Een mat van ongeveer dertig centimeter dik, die onderaan de klimmuur ligt, biedt voldoende bescherming aan de klimmers.

(Lees verder onder de foto)

boulderzaal voor en na le camb de base

| De oude garage, bovenaan, wordt omgetoverd tot een nieuwe klimzaal, onderaan.

“Stapje voor stapje breidt het aanbod aan klimzalen zich uit, en daar willen wij ook toe bijdragen.” Daarom toveren ze een oude garage op de Boondaalsesteenweg om tot boulderzaal. Zowel de Elsense schepen van Stedenbouw Yves Rouyet (Ecolo-Groen) als de schepen van Sport Bea Diallo (PS-Vooruit) zetten hun schouders onder het project. Daarnaast wordt het initiatief ondersteund door gerenommeerde Belgische klimmers Lucie Watillon en Sébastien Berthe.

Ook voor kleine klimmers

De klimzaal, ontworpen door architect en klimmer Florian Delcoigne van architectenbureau Pluricité, zal 1.600 vierkante meter tellen met een lengte van 150 meter aan klimmuur, een yogazaal, een bibliotheek, een sauna en een cafetaria. “Dat alles moet er komen met duurzame materialen van lokale handelaars”, aldus het collectief.

Ook kinderen zullen er kunnen klauteren. Samen met de gemeente en buurtschool Saint-André zal ‘Le Camp de base’ klimstages organiseren.

plattegrond le camp de base boulderzaal

| Zo zou de boulderzaal er in 2022 binnenin uitzien.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni