| Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck is binnen zijn ploeg nog altijd op zoek naar een leider als vervanger voor Kara.

Vanhaezebrouck: ‘Nederlaag tegen Union heeft pijn gedaan’

GR
© BRUZZ
05/10/2018

Na de Europese blamage tegen Dinamo Zagreb, is voetbalclub Anderlecht het aan zijn stand verplicht om zondag op Zulte Waregem drie punten te pakken. Coach Hein Vanhaezebrouck voelt in ieder geval geen extra druk. “Een club als Anderlecht moet altijd winnen, in slechte en goede tijden”, zegt hij op de persconferentie, in aanloop naar de wedstrijd.

Net als Anderlecht is Zulte Waregem een club in crisis. Het kampeert op de voorlaatste plaats in het klassement en verloor zijn laatste vijf wedstrijden telkens met zware cijfers. Coach Hein Vanhaezebrouck kan zich tegen de manschappen van Francky Dury geen nieuwe misstap veroorloven, maar extra druk voelt hij niet.

‘Echte leiders zijn vertrokken’

“Een club als Anderlecht moet altijd winnen, zowel in goede als slechte tijden”, geeft hij de journalisten in de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd lik op stuk. “De nederlagen tegen Union en Dinamo Zagreb hebben pijn gedaan. We zitten in een negatieve spiraal en het is niet gemakkelijk om daaruit te geraken.”

“Je mag niet vergeten dat ik 27 nieuwe spelers heb moeten inpassen sinds ik hier toekwam. Dat is meer dan een volledige selectie. Bovendien zijn echte leiders zoals Kara vertrokken. We hadden gehoopt dat jonge spelers die rol van hem zouden kunnen overnemen, maar dat gebeurt voorlopig niet. Enkel Didillon (doelman, red.) heeft daar op dit moment de capaciteiten voor.”

Anderlecht geeft Zulte Waregem deze zondag partij om 14u30.

Bekijk hieronder de persbabbel met Vanhaezebrouck:

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Sport, RSC Anderlecht , Zulte Waregem, Hein Vanhaezebrouck

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni