| Rudi Vervoort, minister-president van het Brussels Gewest, was verbaasd over de uitlatingen van Reynders over het stadiondossier.

Vervoort: ‘Federale regering was 5 jaar afwezig in stadiondossier’

GR
© Belga
28/06/2018

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) heeft gereageerd op de politieke steun van federaal minister Didier Reynders (MR) voor een renovatie van het Koning Boudewijnstadion. “We willen naar elk concreet voorstel luisteren, maar dat is er voorlopig niet.”

Of de goede prestaties van de Rode Duivels op het WK voetbal er iets mee te maken hebben, is niet duidelijk. Maar op de dag van het derde groepsduel met Engeland, spreekt vice-premier Didier Reynders (MR) zijn steun uit voor de renovatie van het Koning Boudewijnstadion als alternatief voor het Eurostadion op parking C dat er niet lijkt te komen.

‘Geen concreet voorstel op tafel’

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) reageert donderdagmiddag verbaasd op ‘de plotse steun’ van Reynders voor dit project. “De federale regering is de voorbije vijf jaar afwezig gebleven in dit dossier. Een minister komt nu met een voorstel, maar het is niet geweten of dit gedragen wordt door de voltallige regering.”

'Het is niet geweten of dit voorstel gedragen wordt door de voltallige federale regering'

Rudi Vervoort, Brussels minister-president

“Bovendien moet dit ook worden doorgesproken met Neo (het Brussels stadsinitiatief aan de Heizel met winkelcomplex waar nu nog het Koning Boudewijnstadion ligt, red.). We zijn zijn bereid om naar elk voorstel te luisteren, maar moet dat gebeuren in volle WK-koorts?”

Schepen Courtois schaart zich achter Reynders

Brussels schepen voor Sport Alain Courtois (MR) laat weten open te staan voor een renovatie van het huidige stadion.

Alain Courtois (MR)

| Schepen voor Sport Alain Courtois (MR) zou al lang blij zijn als er een modern nationaal stadion komt.

In een interview met BRUZZ gaf hij al aan dat de niet-realisatie van het Eurostadion aanvoelt als een nederlaag, maar dat een modernisering van de bestaande voetbaltempel ook zijn volle goedkeuring zou krijgen.

Courtois herinnert er wel aan dat er nog een beroepsprocedure loopt van bouwheer Ghelamco tegen de weigering van de Vlaamse regering om het Eurostadionproject een milieu- en bouwvergunning toe te kennen.

Groen: ‘Eindelijk tot inzicht gekomen’

Ook oppositiepartij Groen mengt zich in het debat over de uitspraken van Reynders.

arnaud_verstraete_groen_940_667px_c_groen.jpg

| Brussels parlementslid Arnaud Verstraete (Groen) hoopt dat de uitspraak van Reynders het begin is van 'een ambitieus en transparant project'.

"Eindelijk is het inzicht gekomen om dit mismeesterde project aan de kant te schuiven en werk te maken van een ambitieus en transparant alternatief", zegt parlementslid Arnaud Verstraete. "We hopen dat dit echt een project wordt van alle Brusselaars, sportclubs en sportliefhebbers.”

“Het Brussels Gewest moet na het debacle op Parking C eindelijk het geweer van schouder durven veranderen. Het stadiondossier is te lang op amateurniveau gespeeld. De Rode Duivels verdienen een project op topniveau”, voegt hij daar nog aan toe.

Eurostadion

Het grootste voetbalstadion van het land, de grootste ondergrondse parking van Europa: superlatieven genoeg in de plannen voor een nationaal voetbalstadion op de site van Parking C. Maar wordt het stadion ooit gebouwd? Je leest er alles over in ons dossier.     

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Sport , Samenleving , Eurostadion , Eurostadion , Alain Courtois , Rudi Vervoort , Arnaud Verstraete

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni