Video: RSCA-vrouwen winnen vlot in voorronde kampioenenbal

Updated: 08-08-2019 - 13:42

RSCA Women winnen wel overtuigend

De vrouwenploeg van RSC Anderlecht kende geen moeite met PAOK Saloniki, de eerste tegenstander in de voorronde van de Champions League. Uitblinkster was Tine De Caigny met een hattrick. De andere doelpunten kwamen op naam van Charlotte Tison en Laura Rus. Op de volgende speeldag wacht de Noorse kampioen en topfavoriet LSK Kvinner FK.

Hoezo, Anderlecht speelt geen Europees voetbal? Die stelling geldt alleen voor de mannen, want de vrouwenploeg werkt zich de komende week in het zweet om zich te plaatsen voor de groepsfase van de Champions League. Daarvoor moet het een voorrondetoernooi overleven met drie andere ploegen: PAOK Saloniki, Linsfield en LSK Kvinner FK.

Griekse tragedie

PAOK Saloniki, de Griekse kampioen, was vandaag de eerste tegenstander. En de RSCA-vrouwen kenden geen genade. Ze wonnen overtuigend met 5-0 en maakten er zo voor PAOK een Griekse tragedie van. Al was het in de eerste helft nog wat zoeken. Het duurde tot een minuut voor het rustsignaal vooraleer De Caigny de Griekse dam kon breken. Met na de pauze ook nog een tweede en een derde treffer achter haar naam kroonde ze zich tot vrouw van de match.

Maar De Caigny was lang niet de enige die haar steentje bijdroeg in de uiteindelijke 5-0-overwinning. Ook Laura Rus en Charlotte Tison pikten hun doelpuntje mee in een eindscore waar de mannen voorlopig alleen maar kunnen van dromen. Het moet gezegd, PAOK wordt gezien als het zwakke zusje in de groep, maar een goed begin is het halve werk. Zaterdag wacht met LSK Kvinner FK de topfavoriet. Bij winst plaatsen de RSCA-vrouwen zich nog voor de laatste speeldag voor de poulefase, een unicum in de geschiedenis van paars-wit.

Sporting Flagey

In Sporting Flagey verzamelen we het Brusselse sportnieuws en de portretten van lokale sporters.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?